EHBO workshop voor scholieren

Elst - Afgelopen periode heeft EHBO-vereniging Elst diverse EHBO-workshops gegeven aan de groepen 7/8 van basisschool De Elstar als ook voor groep 7 van basisschool ’t Startblok, beiden in Elst. In al die groepen is goed meegedaan en waren de leerlingen en hun meester/juf heel enthousiast. Ze kregen eerst een presentatie van wat EHBO allemaal inhoudt en wat je zelf kunt doen, maar ook wat je niet moet doen. Ook werden er vragen van de leerlingen behandeld. De demonstratie van een reanimatie met inzet van een (oefen)AED werd nauwlettend gevolgd. Na een korte pauze gingen ze zelf aan de slag.

De groepen werden verdeeld in stations, reanimatie oefenen op de oefenpop, creatief met pleister, verzwikte enkel (drukverband) en een handverband (wonddekverband).

Nadat iedereen alles had gedaan en grotendeels alles was opgeruimd was er een korte nabespreking met ruimte voor een enkele vraag.

Enthousiast bedankten de leerlingen en hun juf/meester hun gastdocenten.

Met dank aan degene die meehielpen dit voor elkaar te krijgen, Lucie, Bert, Henk, Paul, Remko en de gemeente Overbetuwe die het geheel financieel ondersteunde door middel van een eenmalige bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven.

Meer berichten