Juf Everine op weg van huis naar school
Juf Everine op weg van huis naar school

Juf Everine met pensioen

Zetten - Op donderdag 28 juni nam Everine van Veeren afscheid van de ds. Van Lingenschool in Zetten. Na een indrukwekkende loopbaan in het onderwijs werd het tijd voor haar pensioen. Juf Everine begon haar loopbaan als kleuterleidster en later hoofdleidster in Geldermalsen, maar kwam in 1985 naar de Van Lingenschool in Zetten, waar zij jaren lang een zeer gewaardeerde leerkracht was.

Op de stralende afscheidsdag werd juf Everine opgehaald door de kinderen die een keten vormden vanaf haar huis naar school. In de hal van de school wachtte de juf een mooie begroeting, waarna ze werd toegezongen met een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd lied. Juf Everine nam verschillende cadeaus in ontvangst waaronder een prachtig herinneringsboek waaraan elk kind een bijdrage had geleverd.

De juf demonstreerde enkele oudhollandse spelletjes. De kinderen volgden haar voorbeeld en gingen naar het plein, waar ze zich vermaakten met een prachtig spellencircuit. Ook bracht de juf aan iedere groep een bezoek voor een nog persoonlijker afscheid.

Aan het eind van de dag werd Everine verrast met een receptie die door veel ouders, oud-leerlingen en oud-collega's werd bezocht. Heel veel vrolijke herinneringen werden opgehaald.

Mevrouw Everine van Veeren kan terugzien op een feestelijke dag en het mooie afscheid komt deze gedreven lerares ten volle toe. De school wenst Everine een mooie tijd en alle goeds voor de toekomst toe!

Meer berichten