Hydroseeding in Park Lingezegen

Elst - De berm en de slootrand langs het Amadeuspad in Elst zijn recentelijk opgeschoond, gefreesd en bemest. Bij wijze van proef is dit gebied op 13 juli ingezaaid met vaste planten. Op zich niets bijzonders, maar de gemeente Overbetuwe en Parkorganisatie Lingezegen doen mee aan een proef met 'Hydroseeding' in combinatie met vaste planten. Dat maakt het zeker uniek.

Hydroseeding uniek in Nederland

Hydroseeding wordt ook wel 'hydraulisch zaaien' genoemd. Bij Hydroseeding zit het zaad verpakt in een blubberachtige substantie van kokos die opgespoten wordt. Het is in Nederland een innovatieve inzaaitechniek voor het zaaien van gras, bloemenmengsels en sedum. De aanpak bij het Amadeuspad, het fietspad vanuit Elst naar Park Lingezegen, is extra uniek omdat daar vaste planten opgespoten zijn.

Bloemrijke entree

De eerste paar weken geeft dit een vreemde kleur, maar uiteindelijk ziet het er mooi natuurlijk uit. Als alles volgens plan verloopt, zal het gewas deze zomer en najaar groeien. Komend voorjaar bloeit het dan, met als resultaat een prachtige en onderhoudsvrije bloemenrijke entree van Park Lingezegen.

Experiment

De gemeente Overbetuwe en Parkorganisatie Lingezegen gaan dit project monitoren, samen met de leverancier van de zaden en meststoffen, een landschapsarchitect en de aannemer die het zaad opbrengt. Er komt nog een informatiebord met meer informatie over deze vorm van inzaaien en het verwachte eindbeeld.

Meer informatie over Hydroseeding vindt u op https://hydroseeding.eu/

Meer berichten