Logo debetuwe.net


De opbrengst van de rommelmarkt op Landgoed Overbetuwe gaat naar de kinderboerderij. (foto: Kirsten den Boef)
De opbrengst van de rommelmarkt op Landgoed Overbetuwe gaat naar de kinderboerderij. (foto: Kirsten den Boef) (Foto: Kirsten den Boef)

Markt voor kinderboerderij Heteren

Kaapse eenden die haar op de camping achterna lopen. Daar is het Bianca Flink om te doen. Voor het zover is moeten de dieren nog heel wat oefenen. Nu zijn ze al te zien op de kinderboerderij in Heteren. De rommelmarkt op Landgoed Overbetuwe is bestemd voor dezelfde kinderboerderij.

Door Vincent Bos

HETEREN – Er lopen paarden, geiten, konijnen babycavia's, vier soorten kippen en wel dertig jonge eenden. Op de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat in Heteren is genoeg leven. De laatste drie eenden waren te klein om al meteen naar buiten te gaan. Met dat drietal heeft Bianca Flink andere plannen. Ze wil ze leren om met haar rond te lopen.

"Het betekent dat ik intensief met de dieren bezig ben. Door ze in de handen te nemen en ze te laten meelopen. Het lukt al aardig. Vooral de kinderen vinden dat prachtig", zegt Bianca Flink die op de rommelmarkt makkelijk te herkennen is aan de twee roze vleugels op haar rug. "Het idee om de eenden dat te leren, is spontaan in me opgekomen. Het pakt goed uit."

Ze woont op de camping en is dus dagelijks met de dieren bezig. Er staan nog wel meer zaken op de verlanglijst dan het leren lopen van de eenden. "Zo willen we graag een vlindertuin realiseren en er nog een geit bij."

Dan komt de opbrengst van de rommelmarkt goed van pas. De markt op Landgoed Overbetuwe wordt voor de derde keer gehouden. Vorig jaar werd het evenement nog geteisterd door twee felle buien. Nu is het warm. Erg warm. Niettemin is het aantal kramen flink toegenomen, van 8 vorig jaar naar 22 nu. "We zitten met de rommelmarkt nog in de opbouwfase. Als het aantal dan zo snel groeit, mag je niet ontevreden zijn", zegt Pieter IJkhout, die worsten en hamburgers aan het bakken is. De producten vinden gretig aftrek.

Het idee van de rommelmarkt komt van hem. Zijn vrouw zit enkele dagen per week bij de receptie van de camping, die baadt in een weelde van groen. Zodoende kwam hij er al regelmatig. Als er een klusje gedaan moet worden, komt hij in actie. "De kinderboerderij krijgt geen subsidie. Om toch wat geld te genereren hebben we bedacht om een rommelmarkt te houden. De meeste deelnemers komen uit de buurt."

Een van hen is Eric van Aalst uit Ede. "Mijn vriendin en ik gaan samenwonen en nu hebben we spullen teveel en dubbel. Familie van ons komt uit Heteren en mijn tante werkt hier. Toen we hoorden van deze rommelmarkt besloten we om hierheen te gaan. Na de middag is het vanwege de warmte wat rustiger op de markt, maar gelukkig hebben we vanmorgen al wat spullen verkocht."

Irene van Brakel uit Heteren heeft stage gelopen bij de kinderboerderij. Ze volgt een studie dierverzorging. Dit is haar laatste dag. "Ik heb veel van de stage geleerd en er ook van genoten. De verkoop van spullen gaat heel goed. Er is best veel aanloop. Dat komt omdat er meer kraamhouders zijn. Er is meer reclame voor de markt gemaakt en ook op Facebook is het bericht gedeeld. Dat heeft echt geholpen."

Meer berichten

Shopbox