Luisterlijn Nijmegen: dringend vrijwilligers nodig

Er wordt steeds vaker gebeld naar de vrijwilligers van Sensoor, de landelijke luisterlijn. Dag en nacht zij een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail.

Regio - Vanaf 28 september start er een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden in Nijmegen. De luisterlijn is dringend op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen.
De landelijke luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. Afgelopen juni beantwoordde Sensoor bijvoorbeeld 1.800 telefoontjes méér dan in diezelfde maand vorig jaar. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Om dit op te vangen zijn er dringend nieuwe vrijwilligers nodig. Zij krijgen een professionele training en begeleiding.

Écht iets betekenen
Gerben, een van de vrijwilligers uit Nijmegen vertelt: "Ik heb juist voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, iemand met een luisterend oor kan helpen. Door echte aandacht te geven en de juiste vragen te stellen, kan ik mensen op hun gemak stellen. Dan komen ze de dag net even wat beter door. Daarnaast is het heerlijk iets voor een ander te kunnen betekenen.'' In Nijmegen zijn nu 50 vrijwilligers actief maar dat moeten er meer worden.

Over Sensoor, de landelijke luisterlijn
Sensoor is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 27 locaties, waaronder in Nijmegen, voeren zo'n 1.200 vrijwilligers dag en nacht ruim 285.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich melden via www.sensoor.nl.

Meer berichten