Lucien Peeters en Ruud Geerts maakten samen twee fietstochten langs verschillende plekken van Forte Welzijn. (foto: Hannie Schrijver)
Lucien Peeters en Ruud Geerts maakten samen twee fietstochten langs verschillende plekken van Forte Welzijn. (foto: Hannie Schrijver) (Foto: )

Nieuwe leiding Forte Welzijn

Hij bouwde Forte Welzijn op tot de welzijnsorganisatie zoals die nu is. Maar zijn houdbaarheidsdatum kwam wel in zicht, zegt hij zelf. Deze maand droeg Ruud Geerts de leiding over Forte Welzijn over aan Lucien Peeters.

door Hannie Schrijver

Elst - Geerts (65) begon in 1997 bij wat toen nog STUW heette. Na de gemeentelijke herindeling in 2001 groeide de organisatie snel, doordat het verzorgingsgebied groter werd en STUW meer opdrachten kreeg. Onder Geerts' leiding groeide Forte Welzijn uit tot een organisatie met vijftig betaalde krachten en driehonderd vrijwilligers.

Op 1 september ging hij met vervroegd pensioen. "Na 21 jaar is het tijd voor een frisse wind. Ikzelf merkte dat dingen zich gaan herhalen. Sommigen begonnen me te zien als een 'oude zeur'. Je merkt dat veel discussies zich herhalen. Het is ook een hele verantwoordelijkheid en een hectische baan waarin je van alle markten thuis moet zijn. Ik werkte wel 70 uur in de week, ik wilde ervoor waken dat ik onderuit ging. We hebben er een gezonde organisatie van gemaakt. We hebben een fusie gerealiseerd en staan goed aangeschreven bij gemeente en opdrachtgevers."

Lucien Peeters (48) kan de zelfreflectie van de oud-directeur wel waarderen. "Zelfkennis is de weg naar wijsheid." Van oorsprong is Peeters werktuigbouwkundig ingenieur en werkte hij vijftien jaar in het bedrijfsleven. "Ik wilde mijn kennis en kunde niet meer alleen inzetten voor aandeelhouders. Er is meer dan alleen geld verdienen." Hij werd wethouder in Venray met het sociaal domein als een van de portefeuilles. "Ik vond dat de meest interessante. Niet eens per se vanwege de zorg, maar vanwege de veranderingen per 1 januari 2015. Ik hou wel van een uitdaging." Geerts heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. "Deze organisatie is wel mijn kindje. Ik zou het heel erg vinden als iemand na een jaar de boel had verhabbezakt of een hele andere koers zou gaan varen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij voortbouwt op wat is opgebouwd, maar daar wel zijn eigen draai aan geeft en zijn stempel op drukt. Belangrijk is dat hij daarin de medewerkers meeneemt. Forte is een organisatie met ontzettend betrokken medewerkers die echt weten wat ze aan het doen zijn en wat ze willen. Na mijn eerste gesprek met Lucien wist ik gelijk dat dit wel goed zat. Het zat 'm in wat hij zei, maar vooral ook in wat hij niet zei. Hij gaf niet gelijk zijn eigen mening. Hij probeerde echt te luisteren en daar ook op door te denken. Zoals hij gesprekken voert met alle medewerkers en hier de tijd voor neemt. Dat vind ik heel erg goed. De medewerkers en vrijwilligers moeten het doen. Het maakt niet zoveel uit als je andere beslissingen neemt dan ik, als je de mensen in de organisatie maar koestert."

Peeters: "Ik ga niet op voorhand dingen anders doen, maar ik ga zeker dingen tegenkomen die ik anders zal doen. Komende tijd ga ik gesprekken aan met medewerkers, key-vrijwilligers en opdrachtgevers om een gevoel te krijgen van 'waar wil je naartoe als organisatie'."

Meer berichten