Foto: via Milanie Doornenbal

Kastanjelaan Heteren: komt gemeente belofte na?

De bewoners van de Kastanjelaan in Heteren maken zich zorgen. Komt de gemeente haar belofte voor de herinrichting van de Kastanjelaan na?

Heteren - De ooit zo mooie Kastanjelaan is verloederd. Er staan borden voor een 30 km zone maar het vrachtverkeer, landbouwvoertuigen en bussen denderen er doorheen. Een zeer onveilige situatie voor de vele wandelaars en fietsers, waaronder onze kinderen. Een kleine delegatie van de Kastanjelaan heeft het voortouw genomen en heeft steun gezocht bij de dorpsraad. Samen werd een breedgedragen plan om veiligheid terug te brengen aangeboden aan de gemeente. Op 7 november 2017 is de motie herinrichting Kastanjelaan unaniem door alle partijen aangenomen. De wethouder heeft op film uitgesproken dat de Kastanjelaan in de begroting van 2019/2020 opgenomen wordt. wat waren we blij. Het is ons gelukt. Maar wat blijkt....

Na getipt te zijn kwamen we erachter dat er niets begroot was op de kadernota van 2019/2020. Hoe kan dit? Vergeten? Opzettelijk niet opgenomen? Een delegatie van de Kastanjelaan is samen met de dorpsraad op 18 september j.l wederom naar het gemeentehuis vertrokken om daar nogmaals aan de raadsleden en het collega van b&w hun verhaal te doen.

En om vragen te stellen, hoe kan dit? Wij blijven hopen dat de gemeente hun belofte nakomt en dat Heteren hun mooie en vooropstaand veilige Kastanjelaan weer terug krijgt zodat alle inwoners daar weer veilig kunnen rijden, wandelen en fietsen.

Meer berichten