Greet Roelofs zet zich samen met Riet Vos al jaren in voor de collecte in de Gemeente Overbetuwe
Greet Roelofs zet zich samen met Riet Vos al jaren in voor de collecte in de Gemeente Overbetuwe (Foto: Bron: Alzheimer Nederland)

Collectanten gezocht voor 'Alzheimer'

Van 5 tot en met 10 november gaan duizenden vrijwillige collectanten in Nederland weer op pad om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Ook in de gemeente Overbetuwe staan talrijke enthousiaste collectanten in de startblokken.

Overbetuwe - En dat is hard nodig, want één op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie.

Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen kunnen hiermee te maken krijgen, maar ook mensen op jongere leeftijd kunnen met dementie geconfronteerd worden. Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek en dus heel veel geld nodig. Mede dankzij de opbrengst van de jaarlijkse collecte kan Alzheimer Nederland belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk blijven maken.

We hebben jouw hulp dan ook hard nodig van 5 tot en met 10 november! Wil je graag helpen, maar heb je niet zoveel tijd? Geen probleem. We zijn al enorm blij dat je je wilt inzetten. Elke euro telt!

Aanmelden kan voor alle kernen van de gemeente Overbetuwe, maar vooral voor de wijk Westeraam in Elst is de behoefte aan nieuwe collectanten groot. We hopen dan ook op veel enthousiaste reacties! Voor meer informatie of aanmelden: Riet Vos, 0481-353390.

Meer berichten