Bijeenkomst over slaapproblemen en -apneu

Op donderdag 25 oktober organiseert de ApneuVereniging in samenwerking met Rijnstate een regionale bijeenkomst over slaapproblemen en slaapapneu, specifiek over Slaap Positie Therapie (SPT) en secundaire slapeloosheid. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Arnhem -
Veel mensen zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker, kunnen zich niet goed concentreren, slapen onrustig en zijn prikkelbaar. Op het werk denken ze dat het korte lontje aan de thuissituatie ligt en thuis denken ze dat het werk de oorzaak is. Een bezoek aan de huisarts wordt vaak uitgesteld, omdat de klachten zich geleidelijk ontwikkelen. In combinatie met zwaar snurken tijdens de slaap, het regelmatig stoppen met ademhalen tijdens de slaap en telkens bijna wakker worden, kan dit duiden op het slaapapneusyndroom. De patiënt merkt 's nachts zelf weinig van de problemen, de gevolgen uiten zich pas overdag. De partner heeft er 's nachts vaak wel last van.

Programma donderdag 25 oktober
Deze informatiebijeenkomst gaat over de waardevolle aanvulling die Slaap Positie Therapie kan zijn in de strijd tegen Obstructief Slaapapneu. Tijdens de bijeenkomst hoort u alles over de positietrainer van NightBalance en wanneer u eventueel in aanmerking komt voor behandeling en vergoeding.
Ook gaan we dieper in op secundaire slapeloosheid. Veel mensen blijven last houden van slapeloosheid, ondanks een succesvolle behandeling van hun slaapapneu. Tijdens deze bijeenkomst wordt een lezing gegeven door een klinisch psycholoog over hoe slaaptherapie u kan verlossen van deze vorm van slapeloosheid. Tijdens deze avond zijn er een longarts en een verpleegkundig specialist van Rijnstate aanwezig.

Voor wie?
De informatiebijeenkomst is bedoeld voor mensen met slaapproblemen of slaapapneu, naasten en andere geïnteresseerden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar vandenbronk@apneuvereniging.nl of te bellen met de ApneuVereniging via telefoonnummer 0316 - 331 658. De toegang voor deze informatiebijeenkomst is gratis.

Locatie
De informatieavond vindt plaats in het Auditorium (route 81) van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
 

Meer berichten