Brenda Goes heeft een caleidoscoop uit de doos gehaald. Ze komt graag kleding ruilen bij KrijgdeKleertjes in Elst. (foto: Ellen Koelewijn)
Brenda Goes heeft een caleidoscoop uit de doos gehaald. Ze komt graag kleding ruilen bij KrijgdeKleertjes in Elst. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

'Geniaal om kinderkleding te ruilen'

Babykleding slijt nauwelijks. En het kroost is er zo uitgegroeid. Je moet eigenlijk om de haverklap andere kleding kopen. Of toch niet? Wat is er nu handiger dan een tas met te kleine kleren inleveren en een volle tas draagbare kleding mee terug te nemen. Het kan bij KrijgdeKleertjes in Elst.

door Vincent Bos

ELST – Dit kinderkledingruilpunt is een initiatief van Amanda Mens uit Elst. "Als de kinderen uit de kleren gegroeid zijn, is de vraag wat je er dan mee moet doen. Hier komt je gemakkelijk van de spullen af. Bovendien is dit duurzaam omdat je niet steeds nieuwe kleding hoeft te kopen."

KrijgdeKleertjes heeft onderdak gevonden in het gebouw van Triade. Eerst werden bij Amanda Mens thuis de kleren geruild. Maar er werd zoveel aangeboden dat die ruimte toch echt te klein werd. Deze keer is er extra veel speelgoed. Handig met het oog op Sinterklaas. Maar er wordt toch vooral gesnuffeld in de dozen met kinderkleding. En toeval of niet, het zijn dit keer louter vrouwen. "Soms zijn er ook kinderen bij", zegt de initiatiefneemster die elke keer een beroep kan doen op een groep van acht vrijwilligers.

Brenda Goes Is vaste klant bij KrijgdeKleertjes. Ze heeft twee kinderen, een jongen en een meisje. De eerste is zestien maanden, de ander 3,5 jaar. "Ik vind dit een geniale oplossing. Milieuvervuiling staat in de top drie van belangrijke zaken. Ruilen is duurzaam. Ik slaag altijd. Er is volop keus. Daarom ben ik enthousiast. Zeker als je niet veel inkomsten hebt, is dit kledingruilpunt ideaal. Mijn dochter is altijd blij met alles waarmee ik thuiskom."

Een andere vrouw is er voor de eerste keer. Ze ziet dat er keus genoeg is. Ze noemt KrijgdeKleertjes een leuk initiatief. "Als de spullen nog goed zijn, is het zonde dat je ze wegdoet."

Esther Kerris uit Lent is ook ronduit positief. "Door kleding te ruilen, kun je er met elkaar van genieten. Anders krijg je nog meer productie. Ik heb een dochter van acht maanden en dan is het zonde steeds alles nieuw te kopen. Babykleren slijten niet en ze is er zo uitgegroeid. Als de kleren niet meer passen, leg ik die apart. Totdat ik genoeg heb om hier weer heen te gaan."

KrijgdeKleertjes is een kinderkledingruilpunt. Het is in Elst opgezet door Amanda Mens. In elke even week kan kleding op donderdag geruild worden van 18.00 tot 19.30 in Triade. Dat gebouw is te vinden aan de Prins Hendriksstraat in Elst. Kleding moet schoon zijn en er mogen geen gaten in zitten. De bedoeling is dat degene die wil ruilen een volle tas kleding inlevert en een volle tas mee terugneemt. Er kan ook speelgoed worden geruild. In de schoolvakantie is er geen kledingruilgelegenheid.

Meer berichten