Winnende team met Jan Bouwknegt, Feike Vlas, Piet Brocatus, Erna van Zadelhoff en Jan Hoekzema
Winnende team met Jan Bouwknegt, Feike Vlas, Piet Brocatus, Erna van Zadelhoff en Jan Hoekzema (Foto: Sipkje Schimmel)

Wijkplatform Elst Noord wint Elster Dorpsquiz

Niet minder dan 25 teams van 5 deelnemers vulden de zaal van het Wapen van Elst tijdens de Elster Dorpsquiz op vrijdagavond 2 november. Deze dorpsquiz werd voor de 11e keer georganiseerd door Historische Vereniging Marithaime.

Elst - Wes Leurs was ook nu weer de quizmaster. Het team dat deze quiz mogelijk heeft gemaakt bestond uit Toon Osterloh, André Heezen, Wies Ras, Johan van Meegen, Toon Joosten en Eddy Brunekreeft. Niet als in de jubileumquiz van vorig jaar alleen maar vragen omtrent Elst maar weer thema’s als actualiteit, muziek, film, sport, geschiedenis maar ook (beeld)vragen betreffende het dorp Elst. De vragen waren over het algemeen goed te doen gezien de vele 100 % scores van de teams. De verschillen tussen de teams in de totaalscores per ronde waren daarom klein. Na vier rondes van 16 vragen kwamen het team van Kersten & Co en die van Wijkplatform Elst Noord bovenaan te staan met een gelijk aantal punten. Wijkplatform Elst Noord won uiteindelijk in de barrage op het podium na slechts één vraag: Jan Hoekzema van het Wijkplatform Elst Noord wist exact hoeveel (plak)plaatjes staan in het boek ‘Groeten uit Elst’ uitgegeven door een supermarkt uit Elst. Zijn opponent van Kersten & Co zat er naast.
Hoekzema mocht de trofee meenemen naar zijn team in de zaal. Het winnende team van Wijkplatform Elst Noord bestond naast Jan Hoekzema uit Piet Brocatus, Erna van Zadelhoff, Jan Bouwknegt en Feike Vlas.

Meer berichten