Kwarteeuw vriendschapsbanden Overbetuwe en Boleszkowice

Dit jaar bestaat de vriendschapsband tussen de gemeenten Overbetuwe (voorheen Heteren) en Boleszkowice (Polen) 25 jaar. Daar is uitgebreid aandacht aan besteed.

Overbetuwe - In september van dit jaar, toen een vertegenwoordiging uit Boleszkowice aanwezig was in verband met de herdenkingen rond de slag om Arnhem, is een bezoek gebracht aan Fort Pannerden. Ook heeft men kunnen genieten van een prachtige tocht door de natuur rond Hemmen. Hartverwarmend was het weerzien met de vele vrijwilligers die zich in het verleden hebben ingezet voor humanitaire, culturele, sport en brandweeractiviteiten tijdens een door de Stichting Overbetuwe-Boleszkowice gehouden receptie.
Afgelopen week was een Overbetuwse delegatie aanwezig in Boleszkowice voor de officiële viering. Deze viel samen met de viering van het 100 jarig bestaan van de Poolse republiek. Er werd genoten van een veelheid aan culturele activiteiten. Uiteraard werd ook weer Sinterklaas gevierd op de scholen en in het verzorgingshuis. Namens de gemeente Overbetuwe werd een appelboom aangeboden.

Door de Stichting Overbetuwe-Boleszkowice was een bijzonder initiatief ontwikkeld. In alle dorpen van de gemeente Boleszkowice kregen huishouden een geschenk bestaande uit een tasje, bedrukt met de gemeentewapens, met als inhoud onder meer een aantal appels, een aantal gebruiksvoorwerpen en een felicitatie van burgemeester Van Asseldonk. Het rondbrengen van de tasjes nam drie dagdelen in beslag. De rondbrengende teams werden gevormd door Nederlandse en Poolse vrijwilligers. De delegatie uit Overbetuwe kreeg van Poolse zijde prachtige zelfgemaakte kerstbakjes mee naar Nederland. Al met al kan met voldoening worden teruggezien op een zeer bijzondere viering van 25 jaar vriendschapsband met Boleszkowice in Polen.

Meer berichten