Foto:

Huiskamerconcert Elles Springs

Volgende jaar haalt ze Muziek bij de Buren naar Elst. Om dat te vieren verzorgt ze deze zondag een aantal optredens in haar eigen huis. De muziek van zangeres Elles Springs leent zich naar eigen zeggen perfect voor zo'n kleine setting.

door Hannie Schrijver

Elst - "Het is een prachtig concept dat mensen hun woonkamer openstellen voor anderen om samen te genieten van live muziek", legt Elles uit. "Ik vind het mooi dat je zo verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking samen kan laten genieten van muziek. Muziek verbindt en is universeel."

"Ik ben echt fan van huiskamerconcerten. Wat mij aanspreekt is de intieme setting in plaats van zo'n grote zaal. Ik speel het liefst in zo'n kleine ruimte, omdat ik graag mijn verhalen over liedjes deel. Zo'n setting is daar perfect voor. Je zit fysiek dichtbij mensen en ik kan mijn verhaal mooier en beter overbrengen. Je hebt een betere connectie met het publiek, met meer interactie. De liedjes die ik nu maak, rustige Americana-liedjes, lenen zich heel goed voor in zo'n huiskamer. Ze zijn klein van karakter en het zijn rustige korte sferische luisterliedjes zonder toeters en bellen."

Elles' optredens deze zondag vallen officieel nog niet onder Muziek bij de Buren. Het evenement is gestart in 2013 met als doel lokale muzikanten een podium bieden en bijdragen in hun ontwikkeling. Daarnaast wil de organisatie de leefbaarheid in de wijken bevorderen, omdat je niet alleen muzikanten ontmoet, maar ook kennismaakt met je stad of dorp en haar bewoners. En je bent samen bezig met cultuur.

Behalve dat ze zelf graag in zo'n setting speelt, wil ze hierin ook iets betekenen voor Elst. "Ik wil Elst op de muziekkaart zetten. Ik merk hier en daar dat er behoefte is aan meer muziekactiviteiten in het dorp. Daar mag Elst wel wat meer in doen. En ik denk dat dit een mooi begin is om Elst ook warm voor te maken. Als ik daar een steentje aan bij kan dragen, doe ik dat met liefde."

Tussen 13.00 en 17.00 geeft ze ieder uur een optreden met haar muzikale partner Mark de Grauw. Twee gitaren, twee keer zang, met Mark als tweede stem. Ze treedt op in de studio in haar huis. "De studio heeft een mooie akoestiek. Voor mij is het toch een tweede huiskamer. Ik zit er veel en schrijf ook alles daar.

Voor de realisatie van Muziek bij de Buren is Elles op zoek naar artiesten en mensen die hun huiskamer beschikbaar willen stellen. Dit mogen ook kleine ruimtes in een gemeenschapsruimte zijn. "Artiesten hoeven niet per se uit Elst te komen. Het doel is ook niet dat ik alleen zelf optreed. De bedoeling is dat we huiskamers vinden en die koppelen aan muzikanten. Ik woon nu tien jaar in Elst en ik merk dat mijn hart toch wel hier in het dorp ligt. Ik wil graag een steentje bijdragen met de contacten die ik heb met collega-muzikanten."

Aankomende zondag 9 december spelen Elles en Mark om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. Stuur haar voor het adres even een mail. Volgend jaar meedoen? Stuur een mail naar ellesmusic@hotmail.com.

Meer berichten