Genieten van kerstsferen tijdens de Kerstkoopzondag op 16 december in Elst
Genieten van kerstsferen tijdens de Kerstkoopzondag op 16 december in Elst (Foto Suzan)

Kerstkoopzondag in Elst

Dichtbij huis genieten van de kerstsfeer. Dat kan op zondag 16 december in het gezellige centrum van Elst. Niet alleen zijn die middag de winkels en horecagelegenheden geopend; ook treden er zangkoren op en komt de Kerstman in zijn arrenslee voorbij. En natuurlijk kan jong en oud dan ook weer schaatsen op de baan van het Winterfestijn.

Elst - Paul te Wierike, centrummanager van Elst, is trots op ‘zijn’ dorp: ‘Winkelen in Elst is veel meer dan even snel boodschappen doen. Winkelen in Elst is shoppen in optima forma. Ons centrum heeft stadse allure met veel speciaalzaken en een mooie mix van enkele grootwinkelketens’. Toch houdt het Centrum Management Elst het dorpse karakter graag in stand. Te Wierike: ‘Uit onderzoek blijkt dat het winkelend publiek Elst waardeert om de sfeer, de variatie in het winkelaanbod, de ruime keus aan horecagelegenheden en het gratis parkeren. In Elst gaan stads onderscheidend zijn en dorpse gezelligheid hand in hand’.

Actieve ondernemers
De sfeer waar Elst om geroemd wordt, ontstaat niet vanzelf. De lokale ondernemers hechten grote waarde aan persoonlijk contact en deskundig advies. Ook maken zij de activiteiten mogelijk die bij deze sfeer passen. Te Wierike: ‘Onze winkeliers willen vernieuwend blijven, zeker nu mensen ook online shoppen. Daarom steken we met elkaar veel energie in ‘ontmoeten en beleven’. Activiteiten als de intocht van Sinterklaas en de koopzondagen maar ook de sfeerverlichting en geluidsinstallatie in ons dorp, hebben we aan de lokale ondernemers te danken. Zij houden samen met het winkelend publiek ons centrum levendig’.

Gratis parkeren
Op zondag 16 december zijn de winkels open van 12 tot 17 uur. Een aantal winkels, met name in de levensmiddelsector, is vanaf 10 uur geopend. Ook tijdens deze koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in Elst. Denk daarbij wel aan de parkeerschijf in de blauwe zones.

Meer berichten