Digitaal vaardig met hulp van de bieb
Digitaal vaardig met hulp van de bieb

Leer in bieb met computer werken

Wil je beter leren omgaan met de computer? De Bibliotheek Gelderland Zuid kan je hierbij helpen. In Elst en Zetten verzorgt de bieb in samenwerking met ‘Forte Fit voor senioren’ gratis Klik & Tik of Digisterker cursussen. Ook voor mensen die nog nooit met een computer hebben gewerkt.

Elst / Zetten - In de bieb leer je de basis die je nodig hebt om met een computer te kunnen omgaan. Tijdens de gratis Klik & Tik cursus ga je onder geduldige begeleiding in kleine groepjes aan de slag. Ook maak je kennis met internet, waardoor je wereld letterlijk groter wordt. Corry (81) deed ook mee aan een Klik & Tik cursus in de bieb. “We worden hier heel goed geholpen. Ik kan inmiddels al informatie opzoeken via internet”, vertelt ze trots.
Kun je al een beetje met de computer overweg en heb je een e-mailadres en internet? Dan is de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ misschien wat voor jou. Tijdens deze ‘Digisterker’ cursus leer je bijvoorbeeld hoe je huur- of zorgtoeslag aanvraagt of een DigiD moet gebruiken. Stapsgewijs doe je ervaring op.
In januari starten er weer nieuwe Klik & Tik en Digisterker cursussen in de bibliotheken in Elst en Zetten. Wil je meedoen? Ga naar de bibliotheek waar je de cursus wilt volgen. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaal-vaardig.

Meer berichten