Het kerstverhaal wordt voorgelezen door een van de vrijwilligsters
Het kerstverhaal wordt voorgelezen door een van de vrijwilligsters (Foto: Kitty Arends)

Kerstlunch met de Zonnebloem

Er is dit jaar veel georganiseerd door de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk. Deze activiteiten kregen een feestelijk tintje vanwege het 25-jarig bestaan van deze afdeling.

Betuwe - Op woensdag 19 december werd het feestjaar afgesloten met een gezellige kerstlunch. In de ‘De Oude School’ in Hemmen werd door Anton en zijn hulpen een verrukkelijke lunch met soep, beenham, slaatje, verse broodjes en fruit geserveerd. Maar eerst las één van de vrijwilligers een mooi kerstverhaal voor. Na de lunch was er een fotopresentatie van alles dat afgelopen jaar bij de Zonnebloem is gebeurd. De aanwezigen gingen met een goed gevoel naar huis.

Het komende jaar begint met een nieuwjaarsbijeenkomst. Ook dan is er een fotopresentatie maar dan van foto’s die de afgelopen 25 jaar zijn gemaakt. Er is één vrijwilligster die dat allemaal heeft meegemaakt. Zij heeft geholpen deze afdeling op te richten en is jaren lang bestuurslid geweest. Natuurlijk is zij afgelopen jaar in de bloemetjes gezet!

De Zonnebloem organiseert regelmatig uitjes en gezellige middagen met als doelstelling mensen met elkaar in contact te brengen. Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn. Maar het belangrijkst zijn de huisbezoeken die de vrijwilligers afleggen bij langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en ouderen die dreigen te vereenzamen. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze bezoeken centraal.

Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk – of zich opgeven als vrijwilliger - dan kunt u contact opnemen met: Miny Hosmar minyhosmar@gmail.com 0488-454444 of Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl 0488-454931

Meer berichten