Kandidaten voor Döppert zijn bekend

Elst - De drie genomineerden voor de Döppert 2018 zijn bekendgemaakt. Voor de prijs komen Spero 7, het Over Betuwe College (OBC) en John Macleane van Jumbo Elst in aanmerking. Zij hebben Elst vorig jaar op de kaart gezet. Dat is het belangrijkste criterium om voor deze prijs in aanmerking te komen.

De prijs is ingesteld door de Vereniging Elster KarnavalsOptocht (VEKO). Het publiek kiest de winnaar. De uitslag wordt op zaterdag 23 februari bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in Het Wapen van Elst. Het feest begint om 20.11 uur. De prijs wordt uitgereikt door Prins Ron uut de Perenbuurt

Spero 7 deed mee aan de actie Kampioenskoorts van zender Fox Sports. Winst betekende dat de zender de kampioenswedstrijd van het team zou komen filmen. Spero 7 kwam in de top 10 maar greep naast de winst.

Scholengemeenschap OBC kwam in het nieuws omdat vergeten was bij het eindexamen havo economie het erratum toe te voegen. En daarop stond nou net de correctie van een vraag. De kans was groot de leerlingen de vraag fout zouden beantwoorden. Al bestond volgens de schoolleiding de kans dat de foute vraag goed beantwoord werd.

John Macleane van Jumbo Elst lanceerde in het najaar een boek over Elst. De fotoplaatjes bij de teksten kon je verzamelen bij de boodschappen. Dat verzamelen werd een grote rage. Overal verschenen oproepen van mensen die op zoek waren naar plaatjes, tot aan zoekrubrieken in de media. De actie zorgde voor verbinding in het dorp.

Het publiek kiest de winnaar door een stem op een van de genomineerden uit te brengen. Stemmen kan tot 22 februari via www.veko-elst.nl

Meer berichten