Zwerver Dirk doet zijn middagdutje in Park Lingezegen
Zwerver Dirk doet zijn middagdutje in Park Lingezegen (Foto: P. de Vries)

Elst heeft zwerver Dirk

Wellicht bent u hem al tegen gekomen in de Dorpsstraat of Park Lingezegen. Sinds kort heeft Elst namelijk een bijzondere gast. Een zwerver, Dirk genaamd, heeft Elst gekozen als tijdelijke verblijfplaats op zijn zwerftocht door Nederland.

Elst - Dirk verteld dat hij lange tijd door Nederland heeft gezworven maar de laatste jaren vooral in Amsterdam heeft “gewoond”. Het leven in de grote stad vond hij echter te druk worden en hij heeft daarom de rust van het platteland op gezocht. Via de Veluwe is hij terecht gekomen in de Betuwe. In Elst, inmiddels omgedoopt tot “het Amsterdam van het oosten” voelt hij zich thuis. Dit komt, zo zegt hij zelf “omdat de mensen hier vriendelijk tegen mij zijn, gezellig een praatje maken met me en mij af en toe zelfs iets lekkers te eten of te drinken geven”.
Hoelang Dirk in Elst wil blijven weet hij nog niet. ”Waarschijnlijk tot na de carnaval, want ik heb gehoord dat dat een erg leuk feest is, en dat wil ik wel eens mee maken. Misschien loop ik wel mee in de optocht” zegt hij lachend.
 

Meer berichten