Mentoren voor kwetsbare leerlingen

School’s Cool Overbetuwe zoekt betrokken vrijwilligers die kinderen op de basisschool of jongeren die de overstap gaan maken naar het Voortgezet Onderwijs willen ondersteunen bij schoolse zaken. Ondersteuning voor kinderen/ jongeren die door omstandigheden in de thuissituatie niet de juiste begeleiding van ouders kunnen krijgen. Denk aan kinderen waarvan de ouders in scheiding liggen, kinderen waar ziekte in de familie voorkomt, kinderen uit niet-westerse gezinnen waar de Nederlandse taal onvoldoende beheerst wordt. Situaties waardoor ouders er door omstandigheden niet voldoende kunnen zijn voor de schoolse ondersteuning van hun kind.

Voor deze groep kwetsbare kinderen zijn er mentoren van School’s Cool. Zij komen elke week in het gezin langs om het kinderen te helpen bij dat wat hij of zij nodig hebben op leer – en sociaal- emotioneel gebied. Een maatje, een vraagbaak, iemand die ze kunnen vertrouwen en waar de kinderen op kunnen rekenen. Een mentor die kansen en mogelijkheden ziet, het kind/ de jongere aan het denken zet en vooruit helpt.

Ondersteuning is vaak heel praktisch. Het bieden van een luisterend oor. Samen een weekplanning maken en oefenen of herhalen van leerstof. Samen lezen, tafels oefenen, een plan maken voor het maken en geven van een spreekbeurt. Kijken naar wat op school succesvol ging, maar ook wat nog beter kan. Een mentor geeft ondersteuning op maat, net waar de behoefte van het mentorkind ligt.

Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om als mentor in Overbetuwe iets te betekenen voor een kind/jongere? Heeft u zin en tijd om wekelijks 1-2 uur te besteden aan dit mooie project? Neem dan contact op met Daniëlle van Deutekom, coördinator School’s Cool Overbetuwe. Mail naar: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel: 06 233 896 41

U kunt ook terecht op onze website: www.fortewelzijn.nl

Meer berichten