Rockmuziek. Daar is in Herveld een markt voor. Bands spelen er graag en publiek komt er volop op af. (foto: Ellen Koelewijn)
Rockmuziek. Daar is in Herveld een markt voor. Bands spelen er graag en publiek komt er volop op af. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Rockmiddag voorziet in behoefte

Muziek maken is zijn passie. "Daar mogen ze me zelfs voor wakker maken." Het zegt genoeg over Vincent van Tuil. Hij is drummer van de band Corleone die deze rockmiddag in Herveld speelt. En drummer van Sin City Rebels. Hoe vaker hij kan spelen, des te beter hem dat bevalt.

door Vincent Bos

HERVELD – Het geeft aan dat deze zondagmiddag de echte rockliefhebbers naar het dorpshuis in Herveld zijn gekomen. Ze worden niet teleurgesteld. Zes uur lang genieten ze van uitstekende optredens.

Vincent van Tuil houdt van stevige rocknummers. "Het moet knallen. Muziek maken is zo leuk. Vroeger kon je overal spelen. Dat is minder geworden. Maar ik merk dat concerten weer opleven. Het is belangrijk de jeugd te trekken."

De organisatie in Herveld beaamt dat. Dat de rockmiddag in Herveld zo in trek is komt volgens Hans van Eck omdat er in de omgeving minder podia zijn. Maar het gaat volgens hem de goede kant op.

"Er komen steeds meer bands. De animo om te komen spelen wordt steeds hoger. Wij willen met ons evenement het gevoel van vroeger terugkrijgen want we merken duidelijk dat er een behoefte is aan een rockmiddag als de onze."

De rockmiddag is aan de vierde editie toe. Elk jaar zet de organisatie een stap vooruit, geeft Mark Rooijakkers aan. Hij doelt onder meer op de aankleding in de zaal en het geluid.

De zondagmiddag is een bewuste keuze van de organisatie. "De meeste bezoekers vinden het lekker om 's middags weg te kunnen. Dan zijn ze 's avonds weer lekker thuis." De twee hebben het nog niet gezegd of een bezoeker komt binnen met de opmerking: "Je kunt op de bank gaan zitten of muziek gaan luisteren. Dan kies ik voor het laatste."

Muzikant Jimmy V vindt de rockmiddag een prima initiatief. "Dat zouden ze veel vaker moeten doen." Hij maakt al twaalf jaar muziek, schrijft zijn eigen nummers. Hij is nu met een nieuw album bezig met de band, Rain Dock. We lanceren binnenkort het nummer Pebbles, dat is een protestsong over de onvrede in de maatschappij", zegt Jimmy V die aangeeft zich in Herveld prima te vermaken.

De organisatie van de rockmiddag bestaat uit Hans van Eck, Mark Rooijakkers, Carel van de Westeringh, Barry Scholten en Martijn van Schaik. Ze vormen Betuwe Open Podium (BOP). Dat is een vrijwilligersinitiatief om zowel amateurs als semiprofessionele artiesten een podium te geven. De organisatie hoopt het aantal muziekevenementen te kunnen uitbreiden. Ze merkt dat er behoefte is om bandjes een podium te geven. Op de rockmiddag kwamen zondag ruim honderd bezoekers af.

Meer berichten