Deelnemers Eshof aan 'De Soeptafel'
Deelnemers Eshof aan 'De Soeptafel' (Foto: Edwin Kettelerij)

Zin in gezelligheid en samen soep koken?

‘De Soeptafel’ organiseert in 2019 belangeloos terugkerende gezellige soepdagen waaraan ouderen in Elst kosteloos kunnen deelnemen. Samen koffie drinken, groente snijden, verhalen delen, soep koken en tot slot samen soep eten. Elke bijeenkomst wordt een feestje!

Elst - Het idee voor ‘De Soeptafel’ is ontstaan nadat Suzanne Bas en Maaike van Beek, de drijvende krachten achter ‘De Soeptafel’ in Elst, in aanraking waren gekomen met de jongens van ‘Oma’s Soep’ in Amsterdam. ‘Oma’s Soep’, gestart in 2017 door 2 studenten en een enorm succes in Amsterdam, beoogt zoveel mogelijk ouderen een gezellige en zinvolle dagbesteding aan te bieden door middel van het samen koken van soep. Ze beogen dit ook zo duurzaam mogelijk te doen en gebruiken veelal groenten die vanwege vorm of houdbaarheid niet meer verkocht mogen worden. Dit idee sprak Maaike en Suzanne zó aan dat ze dit in Elst ook vorm willen geven. Op 31 oktober 2018 vond de eerste Soeptafel plaats in samenwerking met buurtvereniging De Eshof. Deze dag was heel geslaagd.

De deelname van ouderen aan ‘De Soeptafel’ is gratis; voor 2019 kunnen Suzanne en Maaike deze bijeenkomsten financieren door deelname aan de actie ‘Overbetuwe Doet’ (zie www.overbetuwedoet.nl ) en de emballage-actie bij AH Driessen in Elst. Tevens is Carmen Driessen bereid om ‘onverkoopbare’ maar nog bruikbare groente voor ‘De Soeptafel’ te sponsoren en zorgt Jasper Rook, manager bij AH Driessen Elst, voor de praktische ondersteuning hierbij. Uiteraard hopen Suzanne en Maaike op termijn structurele subsidie te kunnen krijgen om zoveel mogelijk ouderen deel te kunnen laten nemen.

Suzanne en Maaike zijn nog op zoek naar (jonge) vrijwilligers die het initiatief kunnen ondersteunen en naar kooklocaties in Elst. De eerste 2 Soeptafels in 2019 zullen bij Maaike thuis plaats vinden. Reeds geplande data in 2019 zijn vrijdag 8 maart (volgeboekt), vrijdag 29 maart, vrijdag 26 april, vrijdag 24 mei ( in AH Elst) en vrijdag 28 juni.

Wilt u meer informatie over dit initiatief of wilt u (vrijblijvend) deelnemen aan een Soeptafel neem dan contact op met Maaike van Beek tel. 06-44986453 of Mvanbeek1966@gmail.com.

Meer berichten