Maagd in Elst schuift aan bij Buurttafel

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, vers bereide gerechten: bewoners van de Maagd in Elst werden gisteren (zaterdag) getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Yvonne Peet won een Aviko "All You Need Is Love"-Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

Elst - De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. In samenwerking met het programma "All You Need Is Love" werd een speciale kerstactie opgezet waarbij men via de website van het populaire TV-programma kon aangeven waarom hun straat wel wat warmte en gezelligheid kon gebruiken. De Maagd viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 9 maart, de straat in. Bewoonster Petra geeft aan dat de buurt een stressvolle tijd achter de rug heeft na flinke vertragingen in de oplevering en dat ze wat extra liefde goed kunnen gebruiken. Vijftig buurtgenoten namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid. De Maagd is de vierde van in totaal acht "All You Need Is Love"-Buurttafels.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten