Overhandiging cheque aan voorzitter SWPN
Overhandiging cheque aan voorzitter SWPN (Foto: SWPN)

Mooi bedrag voor SWPN

Op 15 december om 12:00 uur was het startschot van de 24 uur durende wereldwijde competitie. Als jullie iets mee hebben gekregen; 24 uurs AMRAP klinkt wellicht als een o ja moment.

Dodewaard - Eerste uren gingen de 12 deelnemers er hard tegenaan. Uur op uur lieten ze zich niet kennen. Rond 02:00 uur kwam de vermoeidheid om de hoek loeren. De spieren voelden zwaar aan, het korte slapen tussendoor droeg er ook niet aan bij. Je zou denken dat houden ze niet meer vol.

Alleen deze mensen kenden geen stop, alles zou eraan gedaan worden om de 24 uur te blijven draaien. Allen wisten heel goed waarvoor ze het deden. Stichting Zorgeloos Kind, met hulp van Stichting Wegrace Promotie Nederland (SWPN). Deze 2 organisaties zijn onlosmakelijke verbonden aan elkaar. Terug weer naar de laatste uren; door gingen ze allemaal, bezoeken van diverse mensen, brengen van eten, fotograaf en hand en span dienst mensen. Het liep echt als een geoliede machine.

In de ochtend van 16december rond de klok van 7:00 uur kwam daar de dame binnengelopen met het ontbijt. Je denkt nu pff gelukkig, maar let wel de deelnemers moesten nu nog 5 uur.

Lang voor die tijd waren wij, Monique van Thuijl en Sebastiaan Ariesen eigenaren van CrossFit V12, bezig met de voorbereidingen. Logistiek team, jury, communicatiemiddelen en ga zo maar door. Toen eenmaal dat allemaal liep ga je eens verder denken. 12 deelnemers die zonder moeite ja hebben gezegd tegen de 24 uur, dat kan toch niets voor niets zijn. Ik moet er zelf niet aan denken om 24 uur bezig te gaan voor niets, maar dat ben ik.

Voor ons was de keuze dus al snel gemaakt om aan dit te koppelen aan een goed doel.

Uiteraard moest dit eerst goed overlegd worden welk goed doel het zou gaan worden.

De 12 mensen hebben ervoor gekozen om niet alleen 24 uur lang mee toe doen aan de wereldwijde competitie maar ook unaniem gekozen voor SWPN. Toen we dit mede deelde aan de Stichting voelden ze zich zeer vereerd dat de keus op hun was gevallen. Zoals jullie lezen is er een lange tijd overheen gegaan voordat dit verder naar buiten werd gebracht. Vorige week was het moment dan ook daar, we konden het bedrag overhandigen aan de Stichting. Deze stichting SWPN-partner van stichting Zorgeloos Kind probeert zich in te zetten voor gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind(eren) om het hele gezin een onbezorgde dag te bieden. Hierbij staat uiteraard centraal dat de ziekte voor even naar de achtergrond verdwijnt.

Om heel kort de emotie te laten voelen hier een korte reactie van de ene deelnemer aan de ander:

Ook diep respect voor jou hoor!! Want ook al had je het soms zwaar, stoppen stond niet in jouw woordenboek... hoe jij je door de laatste uren heen hebt gevochten. Met doorzettingsvermogen, wilskracht, maar vooral Karakter ??... dus als er één respect verdiend ben jij het!!??????

Een grote buiging aan een ieder die deel uit heeft gemaakt in welke vorm dan ook!

www.stichtingzorgelooskind.nl , www.swpn.nl en uiteraard www.crossfitv12.nl

Samen sta je sterk

Meer berichten