Verkeershinder op Waalbrug Nijmegen

Vanaf vrijdagochtend 22 maart 6.00 uur is er op de Waalbrug in Nijmegen in beide richtingen één rijstrook beschikbaar voor auto's en ov-bussen. Deze situatie gaat naar verwachting anderhalf jaar duren.

Regio - Aannemerscombinatie Team Waalbrug start in opdracht van Rijkswaterstaat met het vervangen van het betondek van de brug. De Waalbrug is op woensdag 20 en donderdag 21 maart tussen 21.00 en 6.00 uur afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de brug wel blijven gebruiken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via De Oversteek.
Tijdens de vervanging van het betondek rijden automobilisten stad inwaarts over de busbaan. Automobilisten stad uitwaarts rijden over het oostelijke fiets- en voetpad. Fietsers en voetgangers stad uitwaarts krijgen een aparte, veilige ruimte binnen de bogen. De situatie voor fietsers en voetgangers stad inwaarts verandert niet. Vanaf vrijdag 22 maart tot aan het einde van de gehele renovatie kunnen vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen geen gebruik meer maken van de Waalbrug. Deze voertuigen moeten omrijden via de Oversteek.
Gemeente Nijmegen en provincie Gelderland zetten een extra programma SLIMspitsen in, waarbij automobilisten worden gemotiveerd om op andere wijze te reizen. Tijdens de Vierdaagse wordt niet aan de brug gewerkt en kunnen de wandelaars traditiegetrouw over de brug lopen.
Renovatie van de tachtig jaar oude Waalbrug is nodig om ook in de toekomst vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk te houden. Rijkswaterstaat is eigenaar van de brug en verantwoordelijk voor de onderhoudswerkzaamheden. De gemeente Nijmegen is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het wegverkeer over de brug.
Aannemerscombinatie Team Waalbrug gaat tijdens de renovatie onder andere het betonnen rijdek vervangen en de staalconstructie schilderen. Daarnaast wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen de busbaan omgebouwd tot een fietspad in twee richtingen en de vormgeving zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Meer berichten