Studenten evalueren Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Overbetuwe is er voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionals en overige belangstellenden. Enige tijd geleden bevonden zich onder de bezoekers ook enkele studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij vroegen de aanwezigen naar hun mening en trokken daaruit een aantal conclusies.

Elst - De bezoekers waren positief en gaven aan steeds interessante en praktische informatie te ontvangen. Men vindt het belangrijk dat het taboe rondom Alzheimer wordt opgeheven en fijn om lotgenoten te ontmoeten, waarmee men ervaringen kan delen.

De Alzheimer Cafés in de gemeente Overbetuwe worden als laagdrempelig ervaren. De prettige sfeer zorgt ervoor dat een bezoek aan het Alzheimer Café voor een deel van de bezoekers een gezellig avondje uit betekent.

Vanuit de enquête bleken ook de zorgprofessionals positief over de verstrekte informatie en de oplossingen die zij en de overige bezoekers kunnen toepassen op hun eigen situatie.

Voor de studenten van de HAN was het een leerzame avond. Ze constateerden een grote betrokkenheid bij de vrijwilligers van het Alzheimer Café Overbetuwe, waardoor bezoekers zich thuis voelen. “Een bijzonder mooi initiatief”, aldus de studenten.

Interesse? De bijeenkomsten van het Alzheimer Café Overbetuwe vinden plaats op elke derde woensdag van de maand in ‘Zalencentrum Onder de Toren’, Sint Maartenstraat 34 in Elst. U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Renate Buitenhuis, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06-11197525 of R.Buitenhuis@alzheimervrijwilligers.nl

Meer berichten