Mirjam met haar hond Bodhi
Mirjam met haar hond Bodhi (Foto: Mirjam)

Mirjam wil naar Amerika voor PCS-behandeling

Ik ben Mirjam uit Elst, 23 jaar en was student ten tijde van mijn ongeluk, zes jaar geleden.
Elst - In januari 2013, haalde ik op weg naar huis een fietser in op het fiets-brommerpad. Toen raakte de voorband van mijn brommer bladeren schoof naar de linkerberm en werd gelanceerd. Na een aantal minuten kwam ik bij bewustzijn en werd ik afgezet bij de huisarts. Ik bleek een hersenschudding te hebben en ik zou er na een paar weken weer bovenop zijn. De klachten bleven aanhouden en nu wordt het Post Commotioneel Syndroom (PCS) genoemd.

Nadat er een MRI was gemaakt waar geen zichtbare schade was mocht ik in maart 2014 starten bij een revalidatiecentrum. Ik ging vol goede moed aan de slag.

Eindelijk iets wat mij zou kunnen helpen! Helaas bleek dit anders te zijn want na 15 weken revalidatie waren mijn symptomen nog net zo als in het begin, de revalidatie was gericht op acceptatie en symptoommanagement. De artsen spraken over een eindtoestand van de klachten, ik moest het maar leren accepteren gezien er niets zichtbaar kapot was. Na dit slechte nieuws ging ik op eigen houtje verder zoeken in het alternatieve circuit. In de hoop op herstel ging ik van therapie naar therapie en helaas van teleurstelling naar teleurstelling. Tot ik recent een bericht las van een vrouw. Ze was behandeld in een kliniek in Amerika die binnen één week ervoor had gezorgd dat ze (bijna) de oude was! Ik dacht eigenlijk eerst dat dit een slechte grap was, ik kon me niet voorstellen dat er iets was dat mijn klachten zou kunnen verhelpen.

De klachten die ik dagelijks ervaar zijn typische hersenschudding en whiplashklachten (voor meer informatie zie de link onderaan).

In het Amerikaanse Utah wordt een unieke behandeling uitgevoerd. Op dag één wordt er een functionele MRI gemaakt waarbij er tijdens de scan opdrachten gemaakt moeten worden. Hiermee kan er gekeken worden welke delen van de hersenen te veel of te weinig bloedtoevoer krijgen. Aan de hand van deze resultaten wordt er geheel op maat een intensief behandelprogramma (EPIC) gemaakt waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd en precies die hersengebieden aan het werk worden gezet die het nodig hebben.


Met een crowdfunding hoop ik een deel van het bedrag bij elkaar te krijgen. Doneer voor mijn Post Commotioneel Syndroom (PCS) behandeling in Amerika via: helpmirjam.nl

Er is de hele maand april een emballage actie, deze is mede mogelijk gemaakt door: AH Driessen.

Meer berichten