Edith Houben uit Elst doet mee aan het traject Ontwikkeladvies voor 45-plussers. (foto: Hannie Schrijver)
Edith Houben uit Elst doet mee aan het traject Ontwikkeladvies voor 45-plussers. (foto: Hannie Schrijver) (Foto: )

Gratis loopbaanadvies 45-plussers

Dankzij een subsidieregeling van het rijk kan iedere werkende van 45 jaar en ouder onder bepaalde voorwaarden in 2019 een gratis loopbaanadvies krijgen. We namen de proef op de som en gingen een adviestraject in met loopbaancoach Edith Houben (49) uit Elst.

door Hannie Schrijver

Elst – Het Ontwikkeladvies voor 45-plussers is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken. "Ik zie het ontwikkeladvies als een soort loopbaan-APK", legt Houben uit. "Rond je 45e kom je in een nieuwe fase. Je kinderen worden ouder en zelfstandiger en je merkt dat je rol anders wordt. Je bent al even op weg in je leven en in je loopbaan en je vraagt je af hoe je de komende jaren verder wil. Het nodigt je uit om eerder na te denken over je loopbaan. Word je nog wel uitgedaagd? Hoe blijf ik fris in mijn werk? Wat kan ik doen om met plezier te blijven werken? Afhankelijk van de vraag kan ik je helpen bij het solliciteren of ontdekken hoe jij je verder kan ontwikkelen in werk."

Als 45-jarige en zoekende in wat ik nou eigenlijk wil, acht ik mezelf de ideale kandidaat voor een goed loopbaanadvies. In het eerste gesprek krijg ik een werkenergieanalyse waarin ik helder krijg wat mij energie geeft, wat mij juist energie kost en waar ik zelf invloed op kan uitoefenen. Het gesprek helpt me bewuster te worden in wat ik eigenlijk al weet: ik neem teveel hooi op mijn vork. Ik doe veel vrijwilligerswerk en hoewel me dit niet direct veel uren kost, neemt het wel veel ruimte in mijn hoofd in. De radartjes blijven continue draaien en het wordt nooit echt rustig in mijn hoofd. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel zit me vaak in de weg om meer voor mezelf te kiezen.

Het tweede gesprek is bedoeld om mijn waarden en talenten inzichtelijk te krijgen. "Waarden geven richting en kleur aan wie je daadwerkelijk zou willen zijn. Deze kennis is handig bij het solliciteren", aldus Edith. Enthousiasme, vertrouwen, balans in werk en privé en rechtvaardigheid blijken belangrijke waarden voor mij. Het derde gesprek is bedoeld om te ontdekken wat je inspireert en nieuwsgierig maakt. Waar sta je nu en waar wil je heen.

Na elk gesprek moet ik een reflectierapport schrijven, wat mij heel erg helpt in mijn bewustwording.

Het loopbaantraject heeft mij veel meer gebracht dan ik had verwacht. Het heeft me geholpen inzichtelijk te krijgen wat ik het liefste doe en waar ik energie van krijg. Daarnaast heb ik geleerd keuzes te maken (wat me zelfs helpt bij het afvallen) en los te laten waar ik niet blij van word. 'Helpt het mij op de lange termijn', is een vraag die ik mezelf vaker moet stellen. Of in de woorden van Edith: "Meer inzicht in je wijze van denken geeft overzicht en uitzicht. Door bewuste keuzes te maken kun je jezelf beter focussen op wat je echt wil doen. Denk in termen van Vrijheid, Blijheid en Betekenis.

Om voor het loopbaanadvies in aanmerking te komen moet je 45 of ouder zijn en minimaal 12 uur per week werken. Meer weten over het advies? www.edithhouben.nl.

Meer berichten