Een eerste, voorlopige schets van het Hart van Heteren
Een eerste, voorlopige schets van het Hart van Heteren (Foto: Artica )

Heteren heeft haar hart bijna kloppend

Op donderdag 11 april heeft de stichting Hart van Heteren haar "moment van succes" gevierd. Samen met de ondernemers die zich vast gelegd hebben en daarna nogmaals met geïnteresseerde ondernemers en politieke partijen. Het is nu zo ver dat de eerste schetsen gedeeld zijn en kunnen worden. Ook de eerste ondernemers die in het Hart gaan komen zijn nu bekend.

Heteren - Het was een bijzonder moment. In februari 2018 heeft het dorp Heteren de handschoen opgepakt en ruim een jaar later lijkt het al bijna niet meer denkbaar dat het Hart in Heteren er niet gaat komen. Ondernemers zijn enthousiast en daarmee worden ook mogelijke financiers nog meer enthousiast. Het was voor Artica ontwikkelaars een mooi moment om de eerste schetsen te laten zien en toe te lichten. Ook wethouder Engels was heel duidelijk: veel bewondering voor de inzet van Heteren en dit moet nu echt gaan lukken!

Het Hart gaat kloppend zijn. Met Hip en Hebbes (cadeauwinkel), Pizzeria Al Volo, Theater van de Bloem (bloemenwinkel), bibliotheek, Lunchroom Puur en Smakelijk, schoonheidssalon Puur Moment en Oikonomia (bewindvoering/financiële ondersteuning) zijn de eerste handtekeningen binnen. Gesprekken zijn nog volop gaande met een bakker, slager, dierenarts, streekwinkel, makelaar/rentmeester, ontspanningspraktijk. Daarbij wordt de stichting wekelijks benaderd voor informatie. Het ziet er dan ook naar uit dat er meer vraag aan het ontstaan is dan er ruimte is en dat is bijzonder in deze tijd. Het concept, de samenhang en de samenwerking met het dorp lijken hier debet aan te zijn en vanaf nu gaan ook de beelden een rol spelen. Want het gaat wel heel mooi (en gezellig) worden in Heteren!!

Meer berichten