actiegroep AED Rond de plas
actiegroep AED Rond de plas

'AED rond de plas'

In Heteren start vanaf 6 mei een buurtactie via de Hartstichting ,met de bedoeling om een extra AED in Heteren te realiseren. In de wijk rond de Steenovenplas [Noord-West Heteren] is momenteel een AED niet voorhanden. Daar wil een groepje bewoners van harte verandering in brengen.

Heteren - Een AED in de buurt is van levensbelang,want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken ,verhoogt de overlevingskans bij een hartstilstand aanzienlijk.

Na een aantal samenkomsten van de actievoerders is er een flyer ontworpen en een plan opgesteld. Vanaf 6 mei kunnen bewoners die in deze wijk wonen een vrijwilliger aan de deur verwachten met de vraag of ze donateur willen worden. Iedereen is vrij om zelf de hoogte van een bijdrage te bepalen. Op deze manier hoopt de actiegroep voldoende bij elkaar te krijgen zodat over enige tijd een AED in de wijk zal kunnen hangen. Philips sponsort de actie al met 1050 euro maar er blijft nog veel geld nodig om er een te kunnen aanschaffen.

Tot 5 juni kan iedereen via BuurtAED.nl zijn bijdrage storten

zoek de actie : AED Rond de plas

. In Heteren zijn al ruim 100 burgerhulpverleners aangemeld die opgeleid zijn om een AED te bedienen. Met elkaar kan de buurt veiliger gemaakt worden dus wordt de actie van harte aanbevolen!

Meer berichten