Vergroot uw wereld, word gastgezin!

Met het programma High School Holland biedt Travel Active – Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie – buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Met als streven dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor beide partijen.

Betuwe - De 16-jarige Alessandro is sinds januari 2019 in Nederland en gaat naar het Lyceum Elst. Vanwege een gewijzigde situatie in het huidige gastgezin zijn we op zoek naar een nieuw gastgezin per medio juni tot aan de herfstvakantie, in de omgeving Elst. Alessandro is een rustige en respectvolle student uit Mexico. Hij is begonnen met basketbal en traint 2 keer per week. Ook houdt hij ervan om allerlei steden in Nederland te bezoeken, liefst met vrienden of met zijn gastgezin. Alessandro geniet van zijn tijd hier in Nederland en wil graag bij een nieuw gastgezin de laatste maanden van zijn uitwisseling doorbrengen.

Iedereen kan gastgezin zijn
Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.


Alessandro stelt zich even voor
“Mijn naam is Alessandro en ik ben een Mexicaanse student. Ik wil jullie alvast bedanken dat jullie mij in huis willen nemen en dat jullie mij de kans geven om de Nederlandse cultuur te leren kennen. Ik ben al sinds lange tijd gefascineerd door de Nederlandse cultuur en Nederland in het algemeen. Ik kom uit de vierde grootste stad in Mexico; Puebla. Puebla is op ongeveer 2 uur afstand van Mexico Stad. Mijn gezin bestaat uit mijn ouders, mijn zus en ik. Ik heb met ze allemaal een sterke band en dat vind ik ook belangrijk.”

“Toen ik erachter kwam dat elektronische muziek en voetbal twee grote dingen in Nederland zijn, ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar het land. Eerder ben ik 3 maanden in Nederland geweest en vond dat erg leuk. Jullie taal en cultuur spreekt mij erg aan en ik vind het daarom heel interessant en gaaf om te leren. Wat ik ook leuk vind aan Nederland is dat het heel veilig is en dat de levensstandaard tamelijk hoog is.”

Meer informatie?
Nieuwsgierig naar zijn hele profiel?Ga dan naar zijn profiel via: https://www.travelactive.nl/alessandro-uit-mexico. In het kort stelt de Alessandro zich aan u voor.

Of neem contact op met onze Local Coordinator in de regio Elst, Marina van Zijl op: +31 (0)6 34496317 of via marina.van.zijl@travelactive.org.

Meer berichten