Gastgezinnen gezocht voor Anna en Arthur

Leren van elkaar Met het programma High School Holland biedt Travel Active – Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie – buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Met als streven dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor beide partijen. De studenten Arthur uit Brazilië en Anna uit Italië komen in augustus naar Nederland en zijn welkom op het Lyceum Elst.

Overbetuwe - Arthur is erg sportief en speelt hoog tafeltennis, daarnaast houdt hij van voetbal, koken en leuke dingen doen met familie en vrienden. Anna is erg ondernemend en houdt van bakken, reizen, met vrienden afspreken en lezen.  
Iedereen kan gastgezin zijn Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. 
Arthur en Anna stellen zich even voor  "Mijn naam is Arthur en ik kom uit Belo Horizonte. Mijn ouders zijn gescheiden, maar ze hebben nog steeds een goede band met elkaar. Ik woon sinds begin dit jaar bij mijn vader, want m'n moeder is voor haar werk verhuisd naar Brasilia, al komt ze nog elke weekend bij mij langs om samen leuke dingen te doen. Familie is erg belangrijk voor mij en ik doe dan ook graag leuke dingen met ze zoals samen koken, eten, film kijken, of de stad in. We hebben ook twee hondjes, maar die wonen tegenwoordig bij m'n opa.  Tafeltennis is mijn favoriete sport en ik train dan ook vijf keer per week. Ik ben kampioen van de regio en heb in allerlei Braziliaanse toernooien meegedaan." 
"Mijn naam is Anna en ik woon in Milaan. Mijn familie bestaat uit mijn moeder, mijn vader, mijn zusje en mijzelf. Mijn ouders zijn gescheiden maar wonen vlakbij elkaar dus ik vind het niet zo erg om twee huizen te hebben. Mijn moeder is bibliothecaresse en mijn vader zorgt voor het culturele aanbod in Milaan. Mijn zusje is 12 jaar en ik kan het goed met haar vinden, ondanks het leeftijdsverschil."  
"Ik heb voor een uitwisseling gekozen omdat ik mijn horizon wil verbreden en mijzelf uit wil dagen. Ik ben erg geïnteresseerd in nieuwe culturen en leer graag nieuwe mensen kennen. Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik er al eerder ben geweest en het echt geweldig vond!"  
Meer informatie? Nieuwsgierig naar hun hele profielen? Open dan snel deze QR-code. In het kort stellen zij zich aan u voor.  
https://www.travelactive.nl/high-school-holland/overzicht-buitenlandse-studenten  Of neem contact op met de Local Coordinator regio Elst, Marina van Zijl:marina.van.zijl@travelactive.org of +31 (0)6 34496317

Meer berichten