kinderen in uniform
kinderen in uniform (Foto: stichting Kwame)

Scholidair steunt stichting Kwame in Ghana

Elk jaar steunt OBS de Okkernoot een goed doel met behulp van de actie Scholidair. Dit jaar zetten de kinderen zich in voor een schooltje in Ago Meda, Ghana: https://www.stichting-kwame.nl/school-in-ago-meda/

Zetten - Ooit begon het schooltje met 30 leerlingen maar deze is inmiddels al uitgegroeid naar 180 basisschoolleerlingen! Het ‘gebouw’ bestaat uit 4 muren, een golfplaten dak, wat oude houten bankjes, een oud schoolbord en een grote zandvlakte. Verder is er niets, helemaal niets.
De kinderen van de Okkernoot te Zetten zullen dit jaar geld in gaan zamelen voor diverse speeltoestellen (o.a. klimrek, voetbalgoaltjes) zodat de kinderen in hun vrije tijd samen kunnen spelen en sporten.

Wat gaan de kinderen van de Okkernoot de komende weken doen?
Op zaterdag 25 mei kunt u onze kinderen van 09:00 tot 12:30 uur aan de deur verwachten voor het ophalen van lege statiegeldflessen dus zorg dat u thuis bent! Van 3 tot 14 juni kunt u uw gebruikte kleding/textiel inleveren bij de Okkernoot in speciale Bag2school zakken, voor dit textiel geeft stichting Bag2school een vergoeding per kilo. De periode wordt op vrijdag 7 juni feestelijk afgesloten met een sponsorloop met daaromheen diverse activiteiten op het schoolplein van de Okkernoot.

Alle data op een rijtje:                        
Zaterdag 25 mei: Flessenactie
3 juni – 14 juni: Bag2 school
Vrijdag 7 juni: Sponsorloop en afsluiting

IEDEREEN IS WELKOM tijdens de feestelijke opening van Scholidair en de dag van de sponsorloop. Dus kom je (klein) kind(eren), nichtje, neefje, vriend of vriendin, buurjongen of –meisje aanmoedigen tijdens de sponsorloop op 7 juni en help ze mee geld in te zamelen voor Kwame!

Alvast bedankt!

De werkgroep Scholidair

Meer informatie over Scholidair 2019 of over de Okkernoot: www.okkernoot.nlof bel 0488-452674
Geen Okkernootje aan de deur geweest?
Uw bijdrage overmaken kan ook naar;
IBAN: NL53 RABO 014 557 94 17 t.n.v. Ouderraad Okkernoot, actie Scholidair

Meer berichten