HPC-leerlingen Nayara en Defne samen met initiatiefnemers Ulli Bakker en Cor Aarns
HPC-leerlingen Nayara en Defne samen met initiatiefnemers Ulli Bakker en Cor Aarns (Foto: Helen de Bruijn)

Bedrijvig HPC vijf jaar bedrijvig

Praktijkervaring op de havo onvoldoende aanwezig? Daar steekt Bedrijvig HPC al jaren een stokje voor. Bedrijvig HPC, een initiatief dat een brug slaat tussen onderwijs en (regionale) organisaties bestaat vijf jaar.

Zetten - Op donderdag 16 mei organiseerde het Hendrik Pierson College (HPC) te Zetten een feestelijke bijeenkomst voor de havoleerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en de aangesloten bedrijven (vrienden van HPC) ter afsluiting van de Bedrijfsdagen en om het glas te heffen op dit jubileum.

Bedrijvig HPC maakt het mogelijk om theorie en praktijk voor de leerlingen aan elkaar te koppelen. Leerlingen schrijven zelf een motivatiebrief en gaan vervolgens op gesprek bij een organisatie/bedrijf. Zij bespreken dan samen welke praktijkopdracht zij gaan uitvoeren tijdens de Bedrijfsdagen.

HPC-docenten en initiatiefnemers Cor Aarns en Ulli Bakker zijn in oktober 2014 begonnen met dit succesvolle initiatief. Waar Bedrijvig HPC destijds begon met 17 bedrijven, openen inmiddels 60 regionale organisaties hun deuren om leerlingen te laten ervaren hoe het is om werkzaam te zijn in een bepaalde branche. Van hotels, communicatiebureaus tot gemeentes, ziekenhuizen etc.. Het is een breed netwerk waar de school erg trots op is.

Cor en Ulli: “Het raakt ons dat bedrijven zoveel tijd en energie vrijmaken om onze leerlingen deze ervaring te gunnen. Bedrijven geven daarbij aan het belangrijk te vinden om in contact te komen met jongeren en eventuele toekomstige werknemers. Daarnaast zijn de reacties van de leerlingen zeer positief! Reacties als: “Nu snap ik beter waarom ik die stof moet leren” en “Ik wist niet dat dit beroep zo afwisselend is” - geven aan dat het een succesvol initiatief is, waar we zeker mee door willen blijven gaan.”

Meer berichten