Concert Elstermannenkoor

Op zaterdag 1 juni geeft het Chorleiterchor Pfalz (Duitsland) in samenwerking met het Elster Mannenkoor een concert in de Grote Kerk in Elst. Het concert heeft als titel: 'Dort wo ich glücklich und selig bin' en begint om 20.00 uur. In het programma zingen beide koren apart en ook samen. Verder zullen verschillende solisten optreden. Het belooft een stralend concert te worden.

Het Chorleiterchor Pfalz maakt rond Hemelvaartsdag een korte concertreis in  ons land. Op vrijdag bezoeken zij de universiteitsstad Leiden en op zaterdag Arnhem. Op de zaterdagavond is het concert in de Grote Kerk in Elst en op zondagmorgen zingt het koor tijdens de viering in de R.K. St. Martinuskerk aan de Steenstraat 7 in Arnhem. 

Het Chorleiterchor Pfalz, opgericht in 1984, is een dirigentenkoor, dat wil zeggen dat de leden allen dirigent zijn van een of meer koren. Doel van het koor is niet alleen samen muziek te maken maar ook elkaar professioneel als dirigenten te ontmoeten. Om die band te versterken maakt het koor regelmatig concertreizen in binnen en buitenland (http://chorleiterchor.de).

Harald Kronibus, sinds 2004 dirigent van het Chorleiterchor Pfalz, is verbonden als docent aan verschillende muziekscholen en is dirigent van verschillende koren en orkesten. Daarnaast speelt hij piano en accordeon en treedt hij op als zanger. Zijn echtgenote Ekaterina Kronibus is sopraan, en zal in het concert ook optreden. Daarnaast werken aan het concert  mee: Erwin Breitwieser tenor, Sven Flaxmeyer bas en Rudolf Peter organist en pianist. De begeleiding van de koren en solisten tijdens dit zeer afwisselende concert vindt plaats met het Walkerorgel. Dit orgel is op Tweede Paasdag jl. door de PKN-gemeente in gebruik genomen.

Naast en gedeeltelijk samen met het Chorleiterchor Pfalz zal ook het Elster Mannenkoor onder leiding van Monique Verhoeven op 1 juni haar muzikale bijdragen leveren aan het concert..

Voor toegangskaarten á 12,50 euro (inclusief koffie of thee in de pauze) kan men terecht bij de voorverkoopadressen: Bruna Elst, Primera Elst en Van Dam Tweewielers in Elst
Tevens zijn kaarten te bestellen door overmaking van 12,50 (of veelvoud) op NL82 RABO 0316 88 94 31 t.n.v. Elster Mannenkoor o.v.v. concert 1 juni. De kaarten liggen dan op naam voor u klaar bij de ingang van de kerk.

Meer berichten