Aan de vlooienmarkt in Park Lingezegen deden tweehonderd standhouders mee. Eind juli is er weer een. (foto: Kirsten den Boef)
Aan de vlooienmarkt in Park Lingezegen deden tweehonderd standhouders mee. Eind juli is er weer een. (foto: Kirsten den Boef) (Foto: Kirsten den Boef)

'Eerste Roparun smaakt naar meer'

Rennen voor het goede doel. Snuffelen op de vlooienmarkt. Slenteren door het park en kijken bij de kippen en geiten. Er is deze zondag genoeg te doen in Park Lingezegen. Veel mensen hebben de website Meuk is Leuk geraadpleegd. Want vooral op de vlooienmarkt komen duizenden mensen af.

door Vincent Bos

ELST – Ook voor de eerste Roparun van Running Elst is veel belangstelling. Het is natuurlijk een prima voorbereiding voor de grote Roparun die in het pinksterweekeinde wordt afgewerkt. Honderd deelnemers komen in Elst in actie. Daar is de organisatie dik tevreden mee.

Het is voorzitter Werner Nijbroek van Running Elst opgevallen hoe enthousiast iedereen is. Er deden veel families mee, veel kinderen ook. Team holden in estafette door het park. De ploegen bestonden uit twee tot vier personen. De ronde was anderhalve kilometer. De totale run had een lengte van twaalf kilometer.

De opbrengst van deze mini-Roparun wordt besteed aan Roparun en aan Alpe d'HuZes. Twee evenementen waarbij kankerpatiënten centraal staan. In het eerste geval worden hulpmiddelen aangeschaft die het leven van patiënten wat verlichten en bij Alpe d'HuZes gaat de opbrengst naar onderzoek.

"Niet alleen het enthousiasme onder de deelnemers was groot, dat geldt ook voor de lokale ondernemers die ons gesteund hebben met cadeau. De een met een bon en de ander met een pakket. Heel mooi dat ze dit doen. Daar zijn we dankbaar voor", zegt een blije Werner Nijbroek.

Of er een twee editie komt, laat hij nog even in het midden. "Dat moeten we nog goed evalueren. Maar deze Roparun smaakt wel naar meer."

VLOOIENMARKT

Als de hardlopers naar huis gaan, komen ze de bezoekers van de vlooienmarkt tegen. Het zijn er veel. Er is van alles te koop. Van bloemen tot autootjes en van gereedschap tot voetbalshirts. Je ziet boeken, dvd's en een stel gieters. Een van de standhouders heeft halskettingen aan het stuur van een racefiets gehangen.

Er wordt door menigeen wat gekocht. "Het is gezellig om hier te komen. Toch even wat anders", zegt Corrie van Hell uit Leuth. "Het aanbod is ruim en goed. Misschien is het een idee om achterin nog een zitje te maken." Ze is op pad met schoondochter Angela Knoop- van Eijsden. Ook zij vindt de markt prima van opzet.

Gaby Nijveld uit Oosterhout is vol lof over de markt. "Die is netjes opgezet. Het is leuk gedaan. Er is een groot aanbod. Je ziet veel handelaren in antiek en curiosa. We gaan best veel naar rommelmarkten, maar dan meestal in Duitsland."

Organisator Monique van der Schagt van Animo Vlooienmarkt maakt een tevreden indruk. Hoe kan het ook anders met zoveel bezoekers. Er zijn tweehonderd standhouders. "Inderdaad zie je ook mensen met antiek staan. We streven naar een gevarieerd aanbod", legt ze uit. Ze heeft met Park Lingezegen afgesproken dat er twee keer per jaar een vlooienmarkt gehouden wordt. De volgende keer is 28 juli.

Meer berichten