Vakantiekrachten zetten zich in voor ouderenzorg

Tijdens de zomermaanden zet woonzorgcentrum Tertzio van Attent Zorg en Behandeling extra vakantiekrachten in om ervoor te zorgen dat alle bewoners een prettige zomer beleven met voldoende aandacht. Dankzij het speciaal samengestelde zomerprogramma kunnen zij zeven weken lang genieten van diverse activiteiten op en rondom deze zorglocatie in Elst.

Elst - Waar andere zorglocaties het tijdens de zomermaanden misschien wat rustiger aandoen en een minder grote bezetting hebben, heeft Attent Zorg en Behandeling zich extra ingezet om vakantiekrachten te werven. Dankzij deze wervingsactie heeft de zorgorganisatie veel nieuwe krachten gevonden tussen de 15 en 21 jaar, die zich gaan richten op het welzijn van de cliënten en op de activiteiten. Op deze manier kunnen zij kennismaken met de ouderenzorg.

Voor Tertzio staat deze zomer een zomerprogramma op de planning, genaamd ‘Zomervitaminen’. Door dit programma kunnen bewoners in de maanden juli en augustus (bijna) iedere dag deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, zoals een speurtocht, een busritje, auto’s en brommers bekijken en een taartproeverij. Daarnaast komen er onder andere honden, konijnen en paarden op bezoek en in de activiteit ‘Jong en oud in gesprek’ gaan jongeren met de bewoners van Tertzio in gesprek over vroeger.

Mede dankzij de extra vakantiekrachten kan Tertzio ervoor zorgen dat er een mooi programma wordt neergezet. De medewerkers, vrijwilligers en bewoners kijken al erg uit naar alle activiteiten die er deze zomer aan komen.

Meer berichten