Ricardo Brink in actie op het circuit van Heusden-Zolder
Ricardo Brink in actie op het circuit van Heusden-Zolder (Foto: SWPN)

SWPN vindt aansluiting met het podium in Heusden-Zolder

Dodewaard - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind vertrok met IDM Superbike coureur Ricardo Brink vanaf de eerste startrij op het circuit van Zolder. Ook Wayne Tessels had de snelheid en werd vijfde in de eerste IDM Supersport race. De tweede races werden vanwege een groot oliespoor afgelast in België.
 

Op de eerste dag eindigde Ricardo Brink in alle vrije trainingen bij de eerste drie en was hij al ruim een seconde sneller dan vorig jaar op het Belgische circuit. Ook tijdens de kwalificaties ging het geweldig voor Brink en met een derde tijd kwalificeerde hij zich voor de eerste keer op de voorste startrij in het IDM Superbike. Tijdens de race zou het aankomen op de laatste ronde. In het gevecht ging de rijder voor Brink wat wijd en de SWPN-coureur zat niet op de goede lijn, waardoor hij in plaats van een positie te winnen er één verloor. Brink finishte als vijfde in de eerste race.

Wayne Tessels had het goede gevoel van de test meegenomen naar het raceweekend in Zolder. Zowel in de vrije trainingen als in de kwalificatie draaide Tessels constant mee in de top-vijf van de IDM Supersport klasse. De 25-jarige coureur kwalificeerde zich als vijfde voor de races en het verschil naar de eerste startrij was slechts 0.047 seconde. In de eerste race behaalde Tessels ook een vijfde plaats. Het tempo in de openingsfase van de race lag niet hoog genoeg van de Yamaha R6 coureur om voor de podiumplaatsen te kunnen strijden.

Voorafgaand aan de tweede IDM Supersport race hadden de zijspannen een groot oliespoor over een groot deel van de baan achtergelaten. Het was daarom te gevaarlijk om te gaan racen, waardoor de organisatie in overleg met de rijders besloot om de tweede race te cancellen. Erg jammer want de 21-jarige coureur had vanaf de tweede startpositie mogen vertrekken.


De volgende ronde voor de IDM Superbike met Brink is in het weekend van 18 t/m 21 juli op de Nürburgring. Een week daarna is het volgende IDM raceweekend op Schleiz. Dan staan ook de IDM Supersport 600 en IDM Supersport 300 categorie aan de start met Tessels en Van der Voort.

Meer berichten