Grote Kerk Elst belangrijk markeerpunt tijdens Vierdaagse

Elst - Op dinsdag 16 juli is de Grote Kerk in Elst, gelegen aan de route van de 4daagse, weer open voor lopers en bezoekers. Op de eerste loopdag passeren duizenden wandelaars de kerk met zijn markante hoge toren. Doordaat alle lopers voor het derde achtereenvolgende jaar uit de Dorpsstraat komen, is de versierde toren goed zichtbaar.

Vele wandelaars hebben deze historische kerk ontdekt om even op adem te komen, uit te rusten of een pleister te plakken op het grasveld rondom de kerk, dat al eeuwen een 'rustplaats' is. Het is ook een mooie gelegenheid voor wandelaars en bezoekers om elkaar hier te treffen. Al eeuwen is deze 'hoog' gelegen cultusplaats een kruispunt van wegen! Naast de kerk is De Ruimte ook open met de St. Maartenshof. Zie ook: www.pg-elst.nl. De jeugd van The Meeting zet zich wederom in voor de verkoop van koffie, thee, koek, etc. Ze zorgen ook voor schone toiletten, waarvan de lopers en bezoekers gebruik kunnen maken tegen een geringe vergoeding. Belangrijk om te weten is, dat zowel in De Ruimte als in de Grote Kerk een invalidetoilet is!

Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Leergeld Oost Betuwe. De jeugd van The Meeting is geinformeerd over deze stichting. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiele redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Zij staan letterlijk aan de zij lijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Voor meer informatie zie: www.stichtingleergeld.nl.

De Grote kerk is gebouwd op fundamenten van een oudere kerk en 2 Gallo-Romeinse tempels. In de kerk zijn vitrines, onderdeel van het Kerkmuseum Elst, met voorwerpen uit de oudheid. Het museum zelf is die dag gesloten. Men kan wel de schilderijen bekijken, die in de kerk hangen van "Atelier 23 ". Op "Atelier 23" werken kunstenaars die via een ongewone weg in de kunst terecht zijn gekomene en bevlogen ziijn geraakt, www.siza.nl/atelier23.

In de Stilteruimte van de Grote Kerk kan men een kaarsje aansteken. Ook de R.K. Werenfriduskerk is dit jaar weer open voor een moment van rust of om een kaarsje aan te steken.

Meer berichten