Docent Lubos Kyncl bij het bord van het parcours
Docent Lubos Kyncl bij het bord van het parcours (Foto: HPC Zetten)

Officiële opening mountainbikeparcours HPC Zetten

Zetten - Op vrijdag 5 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe mountainbikeparcours van het Hendrik Pierson College (HPC) in Zetten. Het parcours is met hulp van 70 HPC-leerlingen gemaakt. Onder toeziend oog van leerlingen, docenten en genodigden werd met een knallend startsein het parcours geopend door rector Gijs Beekhuizen en initiatiefnemer docent Lubos Kyncl.

 

Uitdagend parcours
Het mountainbikeparcours heeft de grootte van ongeveer 500 m². Naast dat het parcours bestaat uit afwisselende hoogtes en scherpe bochten, bevat het diverse uitdagende hindernissen. De mogelijkheid om hierbij voor een eigen route te kiezen daagt de leerlingen op eigen niveau uit. De leerlingen en docenten zijn erg trots op het eindresultaat.

Lubos Kyncl: “Het is een ontzettend leerzaam project geweest. Leerlingen hebben vol passie mee- en samengewerkt en mogen trots zijn op hun bijdrage. Het resultaat mag er zijn en nu is eindelijk het moment aangebroken dat de leerlingen het parcours in gebruik kunnen nemen!”

Samenwerking tussen leerlingen, ouders en docenten
Leerlingen, ouders en docenten hebben veel werk verzet om het mountainbikeparcours te realiseren. Door het afgraven en ophogen van de vlakte werd de basis voor het parcours gelegd. In de volgende fase zijn er materialen voor de hindernissen verzameld, zoals boomstammen, banden en pallets. Deze materialen zijn vervolgens op maat gemaakt, op de juiste posities ingegraven en tevens is er een wal gerealiseerd.

Van idee naar werkelijkheid
Vernieuwingen in het lessenplan zorgden ervoor dat mountainbiken een belangrijk onderdeel in het lesprogramma van HPC Zetten werd. Helaas ontbrak het de school aan een geschikte mountainbikelocatie in de buurt. Bij bewegingsonderwijsdocent Lubos Kyncl ontstond het idee om hiervoor de mogelijkheden te bekijken. In een perceel naast sporthal zag de docent potentie. Alle ideeën werden nauwkeurig uitgewerkt. Met een professionele bouwtekening die daarop volgde werd, naast de betrokken sectie, ook de schoolleiding enthousiast. Op 16 mei 2018 kreeg de school officieel goedkeuring van Gemeente Overbetuwe om de grond te gebruiken.

Meer berichten