'Doe de Klimaatshow en bescherm de Bastei!'

Nijmegen - Vier jij jouw vakantie ook in De Bastei? Er is van alles te doen deze zomer, van spannende workshops tot magische vertellingen en zomerzotte knutselsessies! Of ben je nieuwsgierig naar het oudste stadspanorama van Nederland?

De Bastei is een uniek verdedigingswerk uit de 16 eeuw. In de loop van de tijd is er in Nijmegen heel wat afgevochten. Hoe ging dat eigenlijk in zijn werk? Wat komt er allemaal bij kijken? Ontdek je het zelf!

In de Bastei Academie laten we in de Klimaatshow met drie interactieve workshops zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering. Hoe kun je een stad als Nijmegen voorbereiden op wateroverlast? Ga zelf aan de slag met bemalen en ontdek wat er allemaal bij komt kijken om onze voeten droog te houden. Geef de rivier de ruimte met de Sandbox.

Help jij Professor Bombasticus om met zijn Reizend Laboratorium en alle kids een uitvinding te doen waarmee ze De Bastei tegen de Draak van Gelre kunnen verdedigen? Een interactieve vertelling en workshop voor jong en oud.

Verder kun je in de zomervakantie bij ons aan de slag om je eigen landschap in elkaar te knutselen. Laat je hierbij inspireren door de bijzondere natuur in de Gelders Poort.

Of bezoek het levensgrote stadspanorama van Derk Anthony van der Wart in de expositie 'Het Nijmeegsch Rondgezicht', die nog tot en met 1 september te zien is.

.Ga naar debastei.nl/agenda voor alle data en aanvangstijden van bovenstaande activiteiten.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 8,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.

Meer berichten