Gezelligheid aan tafel in Huissen
Gezelligheid aan tafel in Huissen (Foto: Backbone Marketing)

Sportdreef in Huissen schuift aan bij Buurttafel

Huissen - Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Sportdreef in Huissen werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Jolanda Kerk won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De buurt dichter bij elkaar

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Sportdreef in Huissen viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 14 juli, de straat in. Bewoonster Jolanda wil graag de buurt nog meer met elkaar verbinden. De bewoners van de straat hebben veel meegemaakt – onder andere een brand - en stonden toen wel voor elkaar klaar. Ze ziet de Buurttafel als een mooie stap om meer eenheid te creëren. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten