Ricardo Brink in actie op de Nürburg in Duitsland
Ricardo Brink in actie op de Nürburg in Duitsland (Foto: SWPN)

IDM Nürburgring eindigt in een teleurstelling voor SWPN

Dodewaard - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind en Ricardo Brink hebben op de Nürburgring geen goed vervolg kunnen geven aan de sterke seizoenstart.

SWPN kwam afgelopen weekend in actie op de Nürburgring, voor de zesde en zevende race van het IDM Superbike seizoen met Ricardo Brink. Alleen de Superbike klasse stond op het programma tijdens het FIA European Truck Racing Championship evenement.

Brink had in de eerste race een goede start en wist een paar plaatsen te winnen. De Yamaha-coureur kon vervolgens mee met de grote groep in gevecht was voor de vierde plaats. In het tweede deel van de race moest Brink echter langzaamaan lossen, omdat het juiste gevoel om maximaal met de motor te pushen ontbrak. Brink vond in warm-up op zondagmorgen het goede gevoel weer terug en zette een vijfde tijd. Brink mocht ook vanaf plaats vijf vertrekken in de tweede race.

Brink had alleen weinig aan zijn goede startpositie, ondanks dat hij goed van zijn plek kwam. Bij het aan remmen voor de eerste bocht ging Toni Finsterbusch voor Brink onderuit, waardoor hij vol in de remmen moest en terugviel naar de dertiende plaats. Vervolgens wist Brink snel plaatsen goed te maken en wist hij zich binnen drie ronden op te werken naar de zevende plaats. Echter werd de opmars van Brink verstoord door een defecte rem pomp, wat ervoor zorgde dat de 21-jarige coureur vroegtijdig moest uitvallen.

Er staat nu meteen al het volgende IDM-evenement voor de deur. Volgend weekend (26 t/m 28 juli) rijden Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort in de SWPN-kleurstelling op het circuit van Schleiz.

Meer berichten