Stem op ons Speelproject bij het ANWB subsidiefonds

samen spelende kinderen
samen spelende kinderen (Foto: SGO)

De Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe is genomineerd voor het ANWB subsidiefonds.
Per provincie wordt een top drie samengesteld en we hebben dus heel veel stemmen nodig!
We willen met deze subsidie kinderen met en zonder een beperking zoals Zaza en haar zus Pippi, samen laten spelen met hun buurtkinderen in Zetten en Driel:
*Een verkeersplein In Zetten creëren met wegenstickers, verkeersborden, pomp en bushalte waarop je lopend en rijdend samen speelt.
*Met stickers een fleurige speelomgeving aanbrengen op de stoepen langs de speeltuinen in de wijk Breekenhof in Driel, zodat daar kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen!
U kunt tot 30 september stemmen: www.ANWB.nl/stem

Achtergrondinfo:

In de gemeente Overbetuwe met 11 dorpskernen worden dit jaar 24 speelplekken in Zetten en Driel,\ gerenoveerd . Begin 2019 is er met alle belanghebbenden, buurtbewoners, jongerenwerkers, scholen, uitvoerende firma, sociale kernpunten, uitvoerder gemeente én de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe een schouw uitgevoerd. Voor kinderen met een beperking zijn er weinig speelmogelijkheden om met andere kinderen mee te doen, speeltoestellen zijn ongeschikt, en bovendien op zandondergrond. Echter het budget van de gemeente is zeer beperkt. In de uitwerking van de definitieve plannen (link)zijn een aantal toegankelijkheidsaspecten opgenomen zoals deels berijdbare ondergrond bij een paar bestaande nestschommels, opritjes aanleggen, weghalen van poortjes.

De SGO wil middels het aanvragen van subsidies de aanvraag van extra speelvoorzieningen: de sociale en fysieke activiteiten van kinderen met én zonder beperkingen in Zetten en Driel bevorderen.

Informatie www.sgo-overbetuwe.nl of op www.Facebook.com/GehandicaptenplatformOverbetuwe
 

Meer berichten