Dick van Altena luistert met zijn kleinzoon naar de muziek in Oosterhout. De picknick werd door honderden fans bezocht. (foto: Ellen Koelewijn)
Dick van Altena luistert met zijn kleinzoon naar de muziek in Oosterhout. De picknick werd door honderden fans bezocht. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Honderden fans bij Dick's Picknick

Twee dagen luisteren naar zanger Dick van Altena. Voor de fans is dat het ultieme genieten. Dan kijken ze niet op een paar kilometer. En dus zitten deze zaterdagavond fans uit Hongarije, Denemarken, Duitsland en alle delen van Nederland in de tuinstoel voor hun favoriete muziek.

door Vincent Bos

OOSTERHOUT – Er komen steeds meer mensen af op Dick's Picknick. De boomgaard is te klein geworden. De zanger had al langer het voormalige terrein van de voetbalclub OSC op het oog. Nu is hij er neergestreken. Met honderden fans in zijn kielzog.

Riet (71) en Theo Veldhuis (72) uit Ulsen (Duitsland) zijn al fan van Dick van Altena uit de tijd dat hij lid was van de Major Dundee Band. "We houden van countrymuziek. Dat hij later ook Nederlandstalig en in het dialect is gaan zingen, verbaasde ons eerst wel. Maar het is een goede beslissing geweest. We horen hem graag. Morgen zitten we hier weer."

Mooie stem

Ze zijn gecharmeerd van de zanger uit Oosterhout. "Dick heeft een hele mooie stem. Hij maakt prachtige nummers. Het is voor ons de eerste keer dat we Dick's Picknick beleven. En dat bevalt goed."

Een aantal meters achter hen staat een aantal campers geparkeerd. Het is duidelijk dat deze fans op het terrein overnachten. Corrie (65) en Rob van Wilgen (69) uit Alphen aan de Rijn en Anneke (68) en Bertus de Vos zitten al aan de champagne. Ze genieten volop van zoals Dick van Altena als de andere optredens met muziek uit vroegere tijden.

"Het is de gezelligheid die ons zo aanspreekt. We komen al sinds de eerste picknick in de boomgaard. Toen was het nog pionieren. Kon je nog een pruim uit een boom pakken. Het terrein was wat compacter. Maar dit is ook prima. We komen voor de livemuziek. Je hoort nummers van vroeger. We halen jeugdherinneringen op. We gaan vaker naar zijn concerten, toch een paar keer per jaar. De liedjes uit de Betuwe zijn ook zo mooi. Het zijn herkenbare onderwerpen."

Livemuziek

Aan de andere kant van het terrein hebben Bernadette (59) en Peter Schoone (65) uit Kranendonk (onder Eindhoven) een plek in de schaduw opgezocht. "Je kunt thuis een cd opzetten, maar wat is er mooier dan livemuziek. En dan de sfeer. Geweldig toch. We zijn op de Veluwe op vakantie geweest en hebben op weg naar huis de afslag Oosterhout genomen. Dit is de eerste keer dat we bij de picknick zijn. Je bent lekker buiten, er hangt een supersfeer en de muziek haalt herinneringen naar boven."

Dick van Altena loopt intussen tevreden rond. Hij legt uit dat de nieuwe locatie meer mogelijkheden biedt. Maar om toeschouwers tegen de zon te beschermen is ook een groot tentzeil gehuurd. Hij verwacht zaterdagavond 350 toeschouwers en zondag een kleine 500. Voor volgend jaar denkt hij erover het evenement met een dag uit te breiden. Dat betekent dat er al vanaf vrijdagavond optredens zijn. Gezien de reacties van de bezoekers is er zeker een markt voor.

Meer berichten