Foto: Vincent Bos

Bril

  Column

Mijn kostuum tijdens carnaval is doorgaans een smoking. Noodzakelijk vanwege diverse verplichtingen. Om toch nog een beetje leuk voor de dag te komen, zet ik meestal een gekke bril op. Ik heb er genoeg. De bril in de vorm van een fiets is mijn favoriet. Als iemand mij dan dwars zit kan ik altijd zeggen dat ze mij in de wielen hebben gereden.

De bril in de vorm van twee wijnglazen doet het altijd goed. Als ze vragen of je gedronken hebt, zeg je gewoon dat je er al twee op hebt. Dat doet me ineens denken aan een verkeerscontrole van heel wat jaren geleden. Ik kwam net van een voetbalwedstrijd. Het was tegen een uur of elf. Dat heb je met die late aanvangstijden. Mijn ploeg had verloren. Dan is een rit naar huis goed om even uit te blazen. Onderweg was er een alcoholcontrole. Ik dacht aan de verloren wedstrijd en voor ik het wist flapte ik eruit dat ik een kater had. Blazen dus. Met een goede uitslag tot gevolg want als ik moet autorijden, is drinken er niet bij. Althans geen alcohol.

Blazen na 't golfen

Eerder ben ik eens aangehouden op een donderdagmiddag. Het zal tegen een uur of half vijf geweest zijn. Ik was met een groep mensen op pad waarmee ik maandelijks vergaderde. De seizoenafsluiting was een ontspannen dag met elkaar. Het was in die periode dat je bij Rijkerswoerd nog een beetje kon golfen. Pitch en Put noemde ze dat. Afslaan en intikken. Bij het wegrijden stond de politie voor de neus. Die controles komen met golfbewegingen. Ik mocht weer blazen en weer kon de agent nuchter vaststellen dat ik geen drup gedronken had.

Maar ik begon dit verhaal over de verzameling brillen. De bril met jampotglazen heb ik ook nog wel eens op. Toen die in de winkel lag liep de verkoop gesmeerd. Ik zag veel mensen lopen met zo'n bril. Voor zover je dan door zo'n bril kunt kijken. Daarnaast is de bril met acht kleppen een favoriet van mij. Kun je de optocht telkens door een ander luikje bekijken. Als ik dan te veel praat zijn er genoeg mensen die in dit geval gevat zeggen dat ik mijn klep moet houden.

Meer berichten