Foto: Vincent Bos

Cijfers

  Column

Op de linker kuit staat het cijfer 19. Op de andere kuit het getal 97. Geen idee wat het betekent. Wel een vermoeden. Vast niet het aantal neven en nichten. Dat zou een wat scheve verhouding zijn. Evenmin ligt het voor de hand dat zijn postcode op de kuiten is aangebracht. Wel handig overigens als je dat even kwijt bent. Maar lastig als je in je leven twaalf keer verhuist. Dan moet je die cijfers telkens veranderen. Steeds een nieuwe code wat hoger laten tatoeëren. Totdat de code in je nek zit en het aantal verhuizingen je de keel uitkomt. Ik gok erop dat de twee getallen het geboortejaar vormen van de jongeman die in een dweilorkest zit bij de sectie slagwerk. Dan kun je altijd zeggen dat er muziek in het geboortejaar zat. En dat bij je geboorte de toon al is gezet voor een leven als drummer. Dat de cijfers me intrigeren is wel duidelijk.

T-shirt is armtekening

Maar dan gaat de man ineens kruislings staan tijdens de dweildag in Bemmel. Ofwel hij zet het rechterbeen even links. Dan valt er 9719 te lezen. En dan denk je prompt dat dit het aantal noten is dat hij moet spelen. Ik kan hem er niet naar vragen want hij moet optreden. En daarna is hij uit het zicht. En als je hem erop aanspreekt antwoordt hij ongetwijfeld dat het elke keer hetzelfde liedje is dat mensen willen weten wat die cijfers voorstellen.

Dus houd ik het maar op zijn leeftijd. Dat is wel handig als hij in het jaar 2095 licht vergeetachtig wordt. Als hem dan naar de leeftijd wordt gevraagd kan hij altijd naar zijn kuiten wijzen.

Ik zie op de dweildag wel meer tattoos. Veel meer tattoos. Net als ik denk dat een vrouw een T-shirt draagt onder een ander shirt, stel ik vast dat het geen T-shirt is maar een armtekening. Maar niet in de vorm van een toonladder of trompet. Dat past wel op zo'n dag. Ik zie evenmin een tattoo van een gitaar of saxofoon. Mijn gedachten slaan wel meteen op hol. Ik zie een muzikant in mijn visioen in een tattoostudio aankomen met de vraag alle noten met inkt op zijn rug te zetten. En daaronder de tekst: do, re mi fa sol, mijn hele rug zit al helemaal vol'.

Meer berichten