Logo debetuwe.net

Voorleesdagen in de bieb (vanaf 24/1)

  Cultuur

Lees jij je kind al voor? Op 24 januari starten de Nationale Voorleesdagen voor peuters en kleuters. Maar voorlezen kan natuurlijk op elk moment. Voorlezen is leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Wanneer je als baby of kleuter al voorgelezen wordt, heb je vaak een betere start op de basisschool. Door woordenschat, spelling maar ook algemene ontwikkeling.

Leuke activiteiten
Bij de aftrap van de Nationale Voorleesdagen serveert de bibliotheek om 9.30 uur verhaaltjes in bibliotheken in Bemmel, Huissen, Gendt en Zetten. Kom gezellig luisteren en letterkoekjes eten tussen de boeken. Daarnaast in er op 27 januari van 11.00-11.30 uur een muzikale voorleesvoorstelling in Bibliotheek Huissen. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje voor jou en je kind op www.obgz.nl/voorleesdagen.

Prentenboeken top 10
Naast het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ zijn er nog veel meer leuke en verrassende prentenboeken die je voor kunt lezen aan de allerkleinsten. De mooiste prentenboeken van 2018, speciaal voor peuters en kleuters, zijn opgenomen in de prentenboek top 10 en te leen in de bibliotheek. Zoals 'Alberts boom' van Jenni Desmond en 'De kusjes-krokodil' van Jozua Douglas & Loes Riphagen.

Gratis lid van de bieb
Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot 3 februari kunnen kinderen tot 7 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Voor elke keer weer nieuwe verhalen om voor te lezen! Normaal gesproken betaal je voor het lid worden van de bibliotheek tot je achttiende éénmalig vijf euro inschrijfkosten.

Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Meer berichten

Shopbox