Prins Robbert de Kleivruuter en zijn hofdames Brigitte (l) en Marieke
Prins Robbert de Kleivruuter en zijn hofdames Brigitte (l) en Marieke (Foto: Ineke van der Upwich)

Carnaval in Striekenburg!

  Cultuur

Komend weekend barst ook in Striekenburg (Valburg) het carnaval weer los! Prins Robbert de Kleivruuter gaat de strieken 4 dagen voor in de polonaise. Het programma van de dolle dagen is wat anders dan anders.

Valburg - Op vrijdag 9 februari trappen we af in beachclub Watergoed met 'Striekenburg goes Watergood', een tropische carnavalsavond met medewerking van DJ Henry. Kaarten kosten € 5,00 in de voorverkoop (Café de Viersprong, Attent de Groenteschuur en Watergoed) en aan de deur € 7,50.

Zaterdag 10 februari om 14:00 is het de beurt aan de kleintjes tijdens de kindermiddag bij De Viersprong, waarna om 19:00 uur de eerste Striekenburgse verlichte optocht van start gaat. Ruim 20 deelnemende praalwagens zullen de Valburgse straten opfleuren. De prijsuitreiking vindt plaats bij de Viersprong om een uur of half 10, waarna het feestgedruis alleen maar verder losbarst met de ophitsende klanken van DJ Emile. Toegang is geheel gratis!

Zondag de 11e is het de beurt aan de tieners tijdens het tropical carnaval in de Viersprong, waar DJ Darryl de zaal met zijn frisse klanken zal opzwepen. Het feest start om 20:00 uur en de toegang is ook hier gratis.

Maandagmiddag sluiten we de dolle dagen af met de Striekenburger Rosenmontag bij de Viersprong. Tijdens de middag zal ook de Striekenburger Orde van Verdienste worden uitgereikt.

Meer berichten