Brian Vliem wint Döppertverkiezing

  Cultuur

Op school zong hij Halleluja van Leonard Cohen. Leerlingen kregen er kippenvel van. Het filmpje met zijn optreden werd vele duizenden keren bekeken.

Elst - Daarmee zette Brian Vliem zijn school, Lyceum Elst, op de kaart, dus ook het dorp Elst. Dat leverde hem de uitverkiezing van Döppert 2017 op.

In het Wapen van Elst kreeg hij tijdens het feest van de Vereniging Elster KarnavalsOptocht (VEKO) het beeldje van de Döppert uit handen van Prins Arno van de Paplepel. Brian Vliem had tijdens de verkiezing de meeste stemmen van het publiek gekregen.

Henk Hendriks, die zich al decennialang inzet voor de jumelage met Zülpich, en postbezorger Jolanda ten Westenend waren de andere genomineerden. Henk Hendriks is voor zijn bijdrage al vaak gehuldigd in Duitsland. Jolanda ten Westenend heeft vorig jaar de ambulance ingeschakeld toen ze tijdens de postronde een vrouw om hulp hoorde roepen. Ze is daarvoor ook door haar werkgever, Post.NL, onderscheiden.

Brian Vliem bracht tijdens het voorstelrondje het nummer Halleluja ten gehore. En na zijn uitverkiezing deed hij dat nog eens. Toen zong hij ook andere nummers.

De Döppert is een door VEKO ingestelde onderscheiding voor personen en organisaties die Elst in het nieuws hebben gebracht. Op de feestavond werd de Jan Geurts Penning toegekend aan dweilorkest Bats Mar Deur. Dit orkest levert al vele jaren een bijdrage aan het carnaval in Elst en luistert tal van activiteiten muzikaal op. De inbreng van de muzikanten wordt alom gewaardeerd.

Meer berichten