Ook in bieb Elst 'Universiteit van Overbetuwe'

  Cultuur

Bibliotheek Elst, Heteren en Zetten bieden samen een divers programma aan lezingen en laagdrempelige colleges onder de noemer ‘Universiteit van Overbetuwe’.

Elst - Op donderdag 1 maart van 20.00 tot 21.30 uur zijn geïnteresseerden welkom voor een college over darmmicroben in Bibliotheek Elst.

In het verleden ging de aandacht voor microben vooral uit naar de ziekteverwekkers. Recenter onderzoek wijst juist op de gezondheidsbevorderende werking van de darmmicrobiota. Frans Rombouts, oud-hoogleraar levensmiddelenmicrobiologie, geeft inzicht in darmmicrobiota en de beheersing daarvan met behulp van voeding en probiotica (levende bacteriën met een gezondheidsbevorderende werking). Op 4 april is het thema ‘Interieurs door de tijd heen’, gegeven door Hans Piena, de conservator van het Nederlands Openluchtmuseum. Dit college is in Bibliotheek Heteren

De Universiteit van Overbetuwe laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,- . Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Donderdag 1 maart
20:00 tot 21:30 uur
Bibliotheek Elst
Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Meer berichten